Hlavní obsah

USA - Francie 4:0Američané se na MS dočkali druhé výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Wideman 1 : 0
37. Murphy 2 : 0
40. Compher 3 : 0
42. Skjei 4 : 0
Záznam online reportáže

Petrohrad

Hokejisté Spojených států amerických porazili v utkání základní skupiny B na mistrovství světa Francii 4:0. Američané si připsali druhou výhru na šampionátu a v tabulce se posunuli na třetí místo o skóre před Slovensko, Francouzi zůstali pátí. Po bezbrankové první třetině rozhodl zámořský celek třemi góly v posledních šesti minutách druhé dvacetiminutovky, čtvrtý zásah přidali Američané hned v úvodu poslední části.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Američané se radují z gólu, ilustrační snímek.

Článek

V úvodní třetině měl favorit mírnou střeleckou převahu a patřila mu ve třetí minutě i první slibná šance, v níž si však Wood vylámal zuby na brankáři Hardym. Zahanbit se však nenechal ani jeho protějšek Condon, když se o jeho překonání snažil Auvitu. Ještě před první přestávkou o sobě dal vědět autor hattricku z minulého utkání Francouzů Sacha Treille, i tentokrát byl však Condon na místě.

Francouzi zlobili favorita i ve druhém dějství, skóre však zůstávalo beze změn. Pak už se však Američané dočkali. Ve 35. minutě využil přesilovku Wideman a odstartoval skvělou pasáž svého celku. V polovině 37. minuty Matthews nabil ideálně Murphymu, jenž propálil vše před sebou.

Hardy pak při oslabení Francouzů vychytal Larkina, ale pět vteřin před přestávkou nestačil na ránu Comphera. Čtvrtou trefu přidali svěřenci Johna Hynese ve druhé minutě závěrečné části, kdy dvaadvacetiletý obránce Brady Skjei od modré propálil puk až do branky.

MS v hokeji v Rusku, skupina B - Petrohrad
USA - Francie 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Wideman (Foligno, Larkin), 37. Murphy (Matthews, Vatrano), 40. Compher (Hendricks, Motte), 42. Skjei (Larkin). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Piechaczek (Něm.) - Fluri (Švýc.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 4287.
USA: Condon - Wideman, Hanifin, Murphy, Skjei, Warsofsky, Santini, McCabe - Maroon, Larkin, Foligno - Schroeder, Matthews, Vatrano - Motte, Compher, Hendricks - Connor, Hinostroza, Wood - Fasching. Trenér: John Hynes.
Francie: Hardy - Auvitu, Moisand, Beron, Dieude-Fauvel, Janil, Raux - Fleury, Bellemare, S. Treille - Y. Treille, Meunier, Perret - Claireaux, Ritz, Desrosiers - Berthon, Lamperier, Bertrand - Bozon. Trenér: Dave Henderson.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články