Hlavní obsah

Češi přichystali na Kazachy změnu v brance. Chytat bude Francouz

Moskva

S Pavlem Francouzem v brance dnes nastoupí česká hokejová reprezentace do duelu mistrovství světa v Moskvě proti Kazachstánu. Dominik Furch, který vychytal čisté konto proti domácí sborné i Norům, bude připraven střídačce.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Pavel Francouz nastoupí v brance českých hokejistů proti Kazachstánu.

Článek

Francouz zatím na letošním světovém šampionátu naskočil do dvou zápasů. Proti Švédům pomohl k výhře 4:2, Lotyše s ním v zádech Češi zdolali 4:3 po samostatných nájezdech. Gólman Čeljabinsku má na turnaji úspěšnost zákroků 90,57%, průměr obdržených gólů na zápas činí 2,4.

Jinak zůstane sestava stejná jako ve čtvrtek proti Norům. Do hry se tedy dostane i sedmý obránce Milan Doudera, jako třináctý útočník bude připraven naskočit Martin Zaťovič.

Češi se dosud s Kazachstánem utkali třikrát a pokaždé odcházeli jako vítězové. Na olympiádě v Naganu triumfovali 8:2, v roce 2004 na domácím světovém šampionátu v Praze 7:0. O rok později uspěli na nakonec zlatém mistrovství světa ve Vídni 1:0.

Utkání začíná v 15:15 SELČ, přímý přenos vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Sestava české hokejové reprezentace:
Francouz - Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kempný, Kundrátek, M. Doudera - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kašpar, Kousal, T. Zohorna - Jarůšek, Koukal, Filippi - Zaťovič

Reklama

Související témata: