Hlavní obsah

Kousal se raduje z gólů a slibuje, že si bude dávat větší pozor

Moskva

V pátek ráno ještě cítil následky tvrdého hitu norského soupeře, přesto se odpoledne v Moskvě podruhé za sebou útočník Robert Kousal zapsal mezi střelce v utkání českého týmu. Trefou do prázdné branky Kazachstánu pečetil 69 vteřin před koncem pátou výhru národního týmu na letošním světovém šampionátu hokejistů, tentokrát v poměru 3:1.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Český reprezentant Robert Kousal se raduje z gólu proti Kazachstánu.

Článek
Fotogalerie

„Jsem strašně rád, že se mi tady povedlo vstřelit už dva góly. Puk za ten první mám schovaný, sbírám takové trofeje. Zmocnil jsem se puku a chvilku si dal čas na zamíření, ale jinak nebylo to zase tak těžké," usmál se 25letý útočník, který o den dřív nedohrál po hitu norského kapitána Tollefsena. „Nedával jsem si pozor, moje chyba," připustil.

„Necítil jsem se po tom zákroku zase tak špatně, trenér mě ale preventivně posadil. Horší to bylo v pátek, když jsem se probudil, tak mě bolela noha a za krkem, ale nějak jsem to přes den rozhýbal," popisoval Kousal, jenž má na noze klasický koňar.

„Jak se ráno zrušilo rozbruslení, musel jsem to rozjezdit při zápase. Pomohlo mi, že jsem zašel k fyzioterapeutovi, trochu mi to rozmasíroval," líčil český centr, jenž na vlastní tělo pocítil i kazašskou tvrdost. „Zase jsem to několikrát schytal, ale žádný střet nebyl tak hrozný jako od toho Nora. Nevím, proč zrovna já se stávám obětí, musím začít hrát obezřetněji," uvažoval.

Připustil, že páteční utkání bylo pro český tým složitější hlavně po fyzické stránce. „Hráli jsme druhý den po sobě, zatímco Kazachstán měl odpočinek, což bylo chvílemi znát. Nakonec jsme si výsledek ale dobře pohlídali," odmítal Kousal strach o výsledek. „Jak jsme tady turnaj skvěle rozjeli, tak už máme takové sebevědomí, abychom se nemuseli bát," říkal jeden z debutantů na mistrovství světa.

V posledních vteřinách měl Kousal na hokejce ještě jeden gól. „Periferně jsem viděl Kašpara, tak jsem mu to dal. Čekal jsem, že bude střílet, ale ještě mi to vrátil, puk se nějak zašmodrchal a už jsem nestihl vystřelit," přiblížil svou tutovku. České plány na letošním MS původně mířily k zajištění čtvrtfinále, teď už je jediný neporažený tým moskevské skupiny povýšil.

„Máme výbornou pozici v tabulce a všechno tak dobře rozehrané, takže proč bychom si nemohli říct, že vyhrajeme skupinu. Potřebujeme ještě čtyři body, tak snad je uděláme," uvažoval Kousal, kterému skončila smlouva v Novokuzněcku, a lákají ho zpět domů Pardubice. Má ale nabídky i z ciziny. „Teď příští angažmá neřeším, vše rozetnu až po mistrovství světa," mínil.

Reklama

Související témata: