Hlavní obsah

Proti Dánsku nastoupí v brance české reprezentace Furch

Moskva

V brance české hokejové reprezentace nastoupí v dnešním odpoledním utkání mistrovství světa proti Dánsku Dominik Furch. Gólman Omsku odchytal na šampionátu v Moskvě dosud dvě utkání a pokaždé udržel čisté konto.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

David Pastrňák (vpravo) a brankář Dominik Furch se radují z vítězství nad Nory.

Článek

Šestadvacetiletý Furch nejprve pochytal všech 25 střel Rusů a pomohl k výhře 3:0, proti Norům (7:0) na něj mířilo 26 pokusů a rovněž neinkasoval.

Proti Dánsku nastoupí hokejisté až na jednu změnu ve stejné sestavě jako v předešlých zápasech. Jako třináctý útočník bude připraven naskočit do hry Radef Faksa, který do dějiště turnaje přiletěl až dnes ráno. Martin Zaťovič bude na tribuně.

Trenéři v průběhu dneška dopsali na soupisku třetího gólmana Matěje Machovského a právě Faksu. Poslední volné místo schovávají pro obránce - Adama Poláška nebo Petra Zámorského. Forvard Dominik Kubalík si tak na MS nezahraje.

Duel s Dánskem začíná v 15:15 SELČ, přímý přenos vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Sestava české hokejové reprezentace proti Dánsku:
Furch - Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kempný, Kundrátek, M. Doudera - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kašpar, Kousal, T. Zohorna - Jarůšek, Koukal, Filippi - Faksa

Reklama