Hlavní obsah

USA, Německo, či Slovensko. Koho Češi dostanou ve čtvrtfinále a kde ho sehrají?

Moskva

Dokáží vyhrát základní skupinu, nebo skončí druzí? A pokud bude platit druhá varianta, odehrají čtvrtfinále mistrovství světa v moskevském Ledovém paláci, nebo se budou muset stěhovat do Petrohradu? Odpověď na tyto otázky poznají čeští reprezentanti až v průběhu úterý, kdy je na programu poslední den skupinové fáze. Již nyní ale hokejisté vědí, že v boji o semifinále vyzvou jednoho z trojice Spojené státy americké, Německo, Slovensko.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Český hokejista Lukáš Kašpar se raduje u střídačky z gólu.

Článek

Prozatím má Vůjtkův tým jednu jistotu. A to takovou, že ve skupině A skončí nejhůře druhý. Jenže o dějišti jeho čtvrtfinálového zápasu neřekne Čechům vůbec nic. Rusové totiž mají coby pořadatelská země šampionátu automaticky garantováno, že čtvrtfinále odehrají ve čtvrtek od 19:15 SELČ v Moskvě. Spolu s nimi v ruské metropoli ještě nastoupí vítěz skupiny A (v případě triumfu sborné tým na druhém místě)

Češi mají vše ve svých rukách a nemusí spoléhat na pomoc ostatních. Jestliže proti Švýcarům uhrají alespoň bod, z Moskvy se stěhovat nemusejí a budou v ní hrát ve čtvrtek od 15:15 SELČ čtvrtfinále. V případě prohry v základní hrací době pak musí doufat, že Rusové seberou Švédům na závěr skupiny alespoň bod. Jestliže ale tým Tří korunek zvítězí po šedesáti minutách, Vůjtkův tým od čtvrtfinále v Petrohradu nic nezachrání.

Národní tým hraje i o první místo ve skupině. To mu zaručí úterní tříbodová výhra. Při jakémkoliv jiném výsledku bude záležet, jak dopadne úterní večerní zápas Rusů se Švédy.

A možní soupeři pro Vůjtkův tým ve čtvrtfinále? V případě vítězství ve skupině narazí reprezentace na Spojené státy americké, nebo Slovensko. Právě tyto dva týmy totiž v úterý od 11:15 SELČ čeká přímý souboj o čtvrtou postupovou pozici ve skupině B. Pakliže Slováci uspějí v základní hrací době, vyzvou Čechy oni. Američanům stačí i zisk bodu. Jestliže česká reprezentace obsadí ve skupině druhé místo, bude hrát čtvrtfinále s Německem.

Kdo by byl pro české hokejisty nejpřijatelnější soupeř do čtvrtfinále MS?
USA
8,6 %
Německo
21,1 %
Slovensko
70,3 %
Celkem hlasovalo 29750 čtenářů.

Reklama

Související témata: