Hlavní obsah

Česká dvacítka bude na příštím MS s Kanaďany, USA, Finy a Dány

BUFFALO

Česká hokejová dvacítka bude hrát za rok na mistrovství světa hráčů v základní skupině B v Edmontonu s domácí Kanadou, Spojenými státy americkými, Finskem a nováčkem Dánskem. V skupině A v Calgary se představí obhájce titulu Rusko, Švédsko, Švýcarsko, Slovensko a Lotyšsko.

Foto: ČTK/AP

Český obránce Dalibor Řezníček (vlevo) a Roman Horák (vpravo) gratulují Ondřeji Palátovi k brance do sítě Německa na MS do 20 let.

Článek

S Kanadou, která získala v Buffalu po porážce ve finále s Ruskem 3:5 stříbro, hráli Češi v základní skupině i nyní a prohráli 2:7. Na bronzový tým USA a šesté Finy svěřenci trenéra Miroslava Přerosta nenarazili.

Češi se spolu se svými soupeři představí v Edmontonu v hale Rexall Place pro 16.839 diváků, která je domácím stánkem tamních Oilers. I v Calgary bude hostit turnaj stánek týmu NHL. Scotiabank Saddledome, kde působí Flames, má ještě větší kapacitu - 19.289 míst.

Organizátoři turnaje, který se hraje v tradiční termínu od 26. prosince do 5. ledna, předpokládají, že překonají rekordní návštěvnost na světových šampionátech dvacítek. Tu drží z přelomu let 2008 a 2009 Ottawa, kam zavítalo 453.282 příznivců. Ve dvou halách týmů z NHL se bude hrát turnaj dvacítek poprvé v historii.

Složení základních skupin pro MS dvacítek 2011:
Skupina A (Calgary): Rusko, Švédsko, Švýcarsko, Slovensko, Lotyšsko.
Skupina B (Edmonton): Kanada, USA, Finsko, Česká republika, Dánsko.

Reklama