Hlavní obsah

Hledáme hráče, Zn. Pro národní mužstvo! Zoufalí slovenští fanoušci si podali inzerát

Bratislava

„Hledáme ochotné lidi, kteří nás budou reprezentovat na MS 2017 v ledním hokeji. Požadovaná praxe - minimálně tři odehrané sezóny v NHL na herní konzoli.“ Inzerát v tomto znění zveřejnili zoufalí slovenští fanoušci. Reagují tím na hromadné omluvenky hráčů před blížícím se světovým šampionátem.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Obrovitý kapitán Bostonu Zdeno Chára slovenské obranné řady na letošním MS neposílí.

Článek

„Jediná podmínka - nesmíte být unavený nebo se bát zranění. V případě zájmu nás kontaktujte na nie.som.unavený@gmail.com," pokračuje inzerát. Další fanoušci doporučují trenérovi národního mužstva Zdenovi Cígerovi, aby oslovil některé fotbalové reprezentanty. „Vždyť brusle se nějaké najdou," konstatovali lakonicky na sociální síti.

Podle jiných by Cíger měl oslovit legendárního srdcaře Jožu Golonku. Další hokejová legenda Vincent Lukáč dnešním hráčům připomněl, že když on dostal pozvánku do reprezentace, tak radostí plakal.

Mezi fanoušky se mluví o bojkotu

Fanouškům se výmluvy hráčů zdají podezřelé a mluví o bojkotu. Kvůli různým problémům odmítlo letos reprezentovat až dvacet hráčů, z toho až dvanáct hokejistů, kteří mají zkušenosti z NHL. Slovenské národní mužstvo tak letos nebude mít na šampionátu ani jediného hráče z elitní zámořské ligy.

Mužstvo neposilní takoví hráči jako Marián Hossa, Marián Gáborík, Richard Pánik, Tomáš Tatar, Zdeno Chára nebo brankář Jaroslav Halák. Odmítlo dokonce i několik hráčů z evropských soutěží, Dominik Graňák či Tomáš Surový. Ti všichni měli patřit k oporám týmu.

Trenér národního mužstva Zdeno Cíger to nijak nechtěl komentovat. „Šanci dostanou další hráči a získají víc mezinárodních zkušeností," řekl Cíger pro HNtelevizi.

Reklama

Související témata: