Hlavní obsah

Voráček věří v placku. Spoluhráče by v Paříži pozval do kabaretu

Libor Kalous, Jan ŠkvorSport.cz

S kapitánským céčkem na dresu vyjede v pátek Jakub Voráček do prvního zápasu na mistrovství světa. Hokejová reprezentace nastoupí cestu za vytouženou medailí proti Kanadě, obhájci titulu a jednomu z největších favoritů. Čechům už čtyři roky necinklo na světovém šampionátu, což je nejdelší období bez medaile v historii. Paříž a Kolín nad Rýnem to mají změnit. „Doufám, že přivezeme placku,“ přeje si sedmadvacetiletý útočník Philadelphie.

Kapitán hokejové reprezentace Jakub VoráčekVideo: Sport.cz

 
Článek

Už jen hodiny zbývají do startu šampionátu, roste nervozita?

V pátek nám začíná mistrovství proti Kanadě. Lepší dostat takový tým na začátku turnaje než rozjetý na konci skupiny nebo ve čtvrtfinále.

Opět se nevyhnete spoluhráčům z Philadelphie...

Giroux mi psal před pár dny, ale to správné hecování přijde až před zápasem. Samozřejmě se na to těším a doufám, že vyhrajeme.

Původně trenéři uvažovali, že kapitánem mužstva bude Tomáš Plekanec, ten se céčka vzdal ve váš prospěch. Co na to říkáte?

Jsem v klidu, trenéři mi to řekli, dál jsem to neřešil. Pleky ví, co dělá. Samozřejmě je to zodpovědnost, doufám, že přivezeme placku. Jedeme na turnaj jako mančaft, pozice už jsou rozdané, neřešil bych, kdo je kapitánem.

Nemáte problém s odpovědností?

Když budu hrát dobře, nebude tlak. Pokud nebudu hrát dobře, bude tlak.

Paříž máte údajně rád, kam byste chtěl zajít během turnaje, co byste hráčům doporučil?

Moulin Rouge (francouzský kabaret - smích). V Paříži jsou výborné restaurace, ale moc destinací si nepamatuju. Dáme nějakou týmovou večeři, my tam ale nejedeme na výlet, jedeme něco uhrát.

Jaké máte jako tým cíle? Poslední turnaj v Českých Budějovicích jste vyhráli.

To se nedá porovnávat. Vyhráli jsme, hráli jsme dobrý hokej, dobře jsme bruslili, všechny tři týmy jsme přebruslili, ale tenhle turnaj je o něčem jiném, to je o level výše. Musíme být na vše připraveni.

Na co si dát největší pozor?

Na čtvrtfinále (úsměv). Když se podíváte na loňský rok, tak kluci hráli výborně, nájezdy se prohrály ve čtvrtfinále a byl to neúspěch. Musíme mít trochu štěstí, vůli a také se musejí sejít okolnosti.

V čem bude český tým nejsilnější?

Asi v rychlosti, to je velice důležité. V osmém zápase mistrovství, tedy ve čtvrtfinále, už síly budou ubývat. Kéž by nám vydržely.

Reklama

Související témata: