Hlavní obsah

Proti Kanadě s Mrázkem a pěti debutanty na MS. Jak kouč Jandač složil sestavu?

Aktualizováno

Česká hokejová reprezentace nastoupí v pátek do svého prvního utkání na mistrovství světa v Paříži proti úřadujícím šampiónům Kanadě s Petrem Mrázkem v bráně. Kouč Josef Jandač zapsal na soupisku sedm obránců a dvanáct útočníků - premiéra na světovém šampionátu tak čeká na zadáky Radka Gudase s Janem Ruttou a útočníky Lukáše Radila, Robina Hanzla a Romana Horáka.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Voráček (v bílém) a David Pastrňák na tréninku české hokejové reprezentace v Paříži.

Článek
Fotogalerie

Národní tým dnes dopoledne absolvoval v pařížské AccorHotels areně první trénink, na ledě nechyběli ani útočníci David Pastrňák s Tomášem Plekancem, kteří se k mužstvu připojili ve středu přímo ve francouzské metropoli.

Právě Plekanec s Pastrňákem vytvoří elitní útočnou formaci ještě s Romanem Červenkou, ve stejném složení hráli už na loňském MS v Moskvě. V druhé řadě nastoupí kapitán Jakub Voráček s Janem Kovářem a Lukášem Radilem.

„Od druhé třetiny (zápasu proti Kanadě) to může být jiné, ale je začátek turnaje a máme prostor zareagovat. Nyní jsme se ale rozhodli takhle i proto, že jsme chtěli navázat na loňský rok a dát k sobě lajnu, která spolu hrála, a zachovat vazbu aspoň dvojice Kovář - Radil," podotkl po čtvrtečním tréninku Josef Jandač.

Přesun Voráčka na levé křídlo nebude problém

Přesunutí Voráčka na levou stranu prý nebude problém. "Občas tam hraje a nemá s tím problém. Vypadlo nám hodně křídel a je možné, že to budeme přeskupovat," řekl Jandač. S asistenty se rozhodl nechat hrát pohromadě také sehranou trojici Michal Birner, Petr Vrána, Michal Řepík. Čtvrtý útok tvoří Horák, Hanzl a Tomáš Zohorna.

Mimo soupisku zatím zůstávají zadáci Jan Kolář s Janem Ruttou a útočníci Dominik Kubalík, Jakub Lev. V pozici třináctého forvarda se v tuto chvíli nachází Tomáš Hyka.

„Cesta byla rychlá, přímý let z Montrealu. Dobré," pousmál se Plekanec, jenž se představí na jubilejním desátém MS. „Trénink sice žádná hitparáda nebyla, ale myslím si, že v pátek už to bude lepší. Čeká nás ještě rozbruslení a do zápasu se do toho dostanu," řekla opora Montrealu.

Podobně jako Plekanec se cítil i Pastrňák. „V letadle jsem moc nespal, takže jsem se snažil jít spát brzy a také se brzy probudil. Jsem trošku unavený, ale doufám, že dneska už se vyspím pohodlně. A bude to dobré," řekl Pastrňák, který více než týden netrénoval na ledě. „Trošku jsem to pociťoval. Ale budu se zvedat, každým dnem se budu cítit líp," podotkla hvězda Bostonu.

Předpokládaná sestava Česka proti Kanadě:
Mrázek (Francouz) - Gudas, Šimek, Kundrátek, Kempný, Jeřábek, Krejčík, Rutta - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Voráček, Jan Kovář, Radil - Řepík, Vrána, Birner - Horák, R. Hanzl, T. Zohorna.

Reklama

Související témata: