Hlavní obsah

Češi mají hodně šikovný tým, chválí Giroux. Bude to těžké sousto, varuje kouč Kanady

Paříž

Hned v úvodním duelu české hokejové reprezentace na letošním MS v Paříži dojde na souboj dvou kamarádů z Philadelphie, kteří navíc povedou své týmy coby kapitáni. Jakub Voráček potáhne v pátek večer svoji družinu proti Kanaďanům, obhájci titulu vybrali za svého lídra s céčkem na prsou Claudea Girouxe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Kanady Claude Giroux v reprezentačním dresu Kanady.

Článek

„Náš tým je nabitý spoustou lídrů, kteří by to písmeno klidně mohli mít na dresu také. Rozhodli jsme se však, že kapitánem bude Claude Giroux, který už pomohl Kanadě na pódium na několika mezinárodních turnajích," vysvětloval kouč Javorových listů Jon Cooper.

Kanaďané mají šanci na světovém šampionátu završit zlatý hattrik, čímž by napodobili jedinečný kousek české reprezentace z přelomu milénia. Právě s Čechy, které porazili sedmkrát za sebou, se hned na úvod šampionátu utkají.

Jen pár tréninků

„Náš tým si rychle sedl dohromady, kluci zažívají spolu hodně legrace, ale teď už se musíme soustředit na Čechy. To je pro nás na začátek hodně těžké sousto. Měli jsme dohromady tři čtyři tréninky, nebylo moc času na přípravu, ale už se těšíme na ostrý zápas," řekl Cooper.

S ním souhlasí i kapitán Giroux, jenž se netajil tím, že se na souboj s Voráčkem těší. „Češi mají dobrý, velký tým. Jsou hodně šikovní," vysekl kapitán zdvořilostní poklonu před Jandačovou družinou.

„My se každopádně musíme soustředit sami na sebe, na náš herní systém a na to, jak chceme hrát jako tým," dodal Giroux pro kanadskou televizi TSN.

Reklama