Hlavní obsah

Definitivní konec nadějí! Pastrňákův spoluhráč z Bostonu Čechy na MS neposílí

Paříž

Doufali, že se jeho zdravotní stav umoudří, čekat měli v plánu i během probíhajícího mistrovství světa. Nakonec ale vedení české hokejové reprezentace dostalo v noci na sobotu negativní zprávu. Útočník Bostonu David Krejčí národní tým na světovém šampionátu v Paříži neposílí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník David Krejčí reprezentaci na MS neposílí.

Článek

Krejčí si během prvního kola play off NHL poranil koleno, kvůli čemuž sérii s Ottawou nedokončil. Trenéři národního týmu se přesto nevzdávali naděje, že se jednatřicetiletý útočník stačí dát brzy do pořádku a do Paříže by mohl reprezentaci přijet posílit.

„David mi řekl, že má chuť reprezentovat. Nechce končit, potřebuje nějaký čas," říkal před týdnem generální manažer české reprezentace Martin Ručinský.

Po porážce 1:4 v úvodním zápase MS v Paříži od Kanady však přišla definitiva, že se majitel bronzu z MS 2012 není schopen k reprezentaci připojit.

„David Krejčí se mistrovství světa definitivně nezúčastní. Jak oznámil Martinu Ručinskému, v účasti mu zabránily zdravotní problémy a stanovisko lékařů (Bostonu)," informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Češi tak mají na MS šest posil z NHL - brankáře Petra Mrázka, obránce Radka Gudase s Michalem Kempným a útočníky Tomáše Plekance, Davida Pastrňáka a kapitána Jakuba Voráčka.

Reklama

Související témata: