Hlavní obsah

Norsko - Francie 3:2Thoresen zařídil třemi body výhru Norska nad domácí Francií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Olimb 1 : 0
30. Thoresen 2 : 0
39. Da Costa 2 : 1
49. Thoresen 3 : 1
49. Da Costa 3 : 2
Záznam online reportáže

Paříž
Aktualizováno

Hokejisté Francie vstoupili do domácího mistrovství světa v Paříži porážkou s Norskem 2:3, když prohrávali 0:2 a 1:3 a nedokázali už vývoj zvrátit. Hvězdou utkání byl s dvěma brankami a jednou asistencí Patrick Thoresen, Francouzům nestačily k úspěchu dvě trefy Stéphana Da Costy.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Norský gólman Lars Haugen.

Článek

V úvodní dvacetiminutovce se diváci v AccorHotels Areně zaplněné 7893 fanoušky branky nedočkali. Norové se ubránili při trestu Nörsteböho. Na začátku druhé části Francouzi nevyužili ani druhou přesilovku při Trettenesově pobytu na trestné lavici a v 26. minutě se dočkali naopak Norové. Mathis Olimb uvolnil svého mladšího bratra Kena Andrého, který prostřelil veterána Hueta ve francouzském brankovišti.

Potom šel pykat jako první Francouz Meunier a vzápětí hned Dame Malka, což nabídlo Norům na 87 vteřin přesilovou hru pěti proti třem. Přesně s návratem prvního potrestaného ji využil Patrick Thoresen, jemuž předložil puk před odkrytou branku Ken André Olimb. Další dvě přesilové hry už ale Norům nevyšly a ve 39. minutě při hře čtyř proti čtyřem snížil Stéphane Da Costa.

V polovině třetí třetiny se dostal opět ke slovu Patrick Thoresen, který se trefil z pravého kruhu. Hned za deset vteřin odpověděl Stéphane Da Costa, který se natlačil před Haugena a bekhendovým zakončením ještě oživil naději domácích na bodový zisk. Těsný náskok ale Norové už přes snahu Francouzů udrželi.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Paříž):
Francie - Norsko 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 39. S. Da Costa (Fleury), 50. S. Da Costa (Auvitu, Besch) - 26. K. A. Olimb (M. Olimb, Patrick Thoresen), 30. Patrick Thoresen (M. Olimb, K. A. Olimb), 50. Patrick Thoresen (Reichenberg). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Wehrli (Švýc.) - Lhotský (ČR), Suominen (Fin.). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 7893.
Francie: Huet - Auvitu, Besch, Dame Malka, Hecquefeuille, Manavian, Chakiachvili, Janil - Roussel, Bellemare, T. da Costa - Fleury, S. da Costa, S. Treille - Meunier, Douay, Perret - Ritz, Lamperier, Rech. Trenér: Dave Henderson
Norsko: Haugen - Lesund, Holös, Nörstebö, Ödegaard, Johannesen, Bonsaksen, Sveum - K. A. Olimb, Patrick Thoresen, Reichenberg - Bastiansen, Martinsen, M. Olimb - Trettenes, K. Forsberg, Rosseli Olsen - Röymark, Roest, Valkvae Olsen - Olden. Trenér: Petter Thoresen.

Reklama

Související témata: