Hlavní obsah

Návštěvnost hokejového MS v Paříži zatím zachraňují Češi

Hokejové mistrovství světa v jeho pařížské části zatím podle očekávání diváky příliš netáhne. Zatímco v Kolíně nad Rýnem sledovalo tři z pěti odehraných zápasů přes 18 000 diváků a Lanxess arena byla prakticky vyprodaná, v Bercy zatím situaci v ochozech zachraňují čeští fanoušci. Dosavadní maximální návštěva je 8834 diváků na utkání Česká republika - Kanada, které sledovalo více fanoušků než premiérový duel domácí reprezentace proti Norsku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Čeští fanoušci před halou v Paříži.

Článek

"Máme tu víceméně domácí prostředí. Mám pocit, že Češi trošičku zachraňují návštěvnost ve Francii. Jsme za to samozřejmě rádi, oproti pátku jsme navíc i vyhráli. Napadaly nějaké góly, lidé se mohli bavit," řekl trenér národního týmu Josef Jandač po sobotní výhře 6:1 nad Běloruskem. Zápas sledovalo 6635 diváků a drtivá většina z nich byla opět z různých koutů České republiky. "Jen bych jim přál ještě lepší počasí, aby v Paříži měli možnost někam se podívat," poukázal Jandač na víkendové deštivé přeháňky.

Podporu fanoušků si užívají i hráči. "Nečekal jsem, že tu bude tolik Čechů. Byli skvělí, pomohli nám. Škoda, že nebyla zaplněná celá hala, ale to se tady ve Francii dalo čekat," řekl obránce Radko Gudas a podobně se vyjádřil i útočník Lukáš Radil. "Vůbec mě nenapadlo, že by jich mohlo přijít tolik. Připadal jsem si tady pomalu jako v Praze," pousmál se český útočník.

Pařížská AccorHotels arena má pro hokejový šampionát kapacitu 13 437 diváků a francouzští pořadatelé již před začátkem turnaje přiznali, že o vstupenky není příliš velký zájem. Téměř vyprodaný by měl být jen zápas domácího týmu s Kanadou, který je na programu 11. května. V Bercy se odehraje 28 utkání základní části a dvě čtvrtfinále, medailové boje se uskuteční v Německu.

Reklama

Související témata: