Hlavní obsah

Jeglič dostal na MS za kopnutí Rüfenachta trest na dva zápasy

Slovinský útočník Žiga Jeglič dostal na mistrovství světa od disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace zákaz startu ve dvou zápasech za zákrok na Švýcara Thomase Rüfenachta. Devětadvacetiletý hráč Slovanu Bratislava v sobotním duelu skupiny B v Paříži ve 29. minutě kopl soupeře do pravého ramena a krku.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Slovinec Žiga Jeglič (vlevo) brání puk před Joelem Genazzim ze Švýcarska.

Článek

Jeglič fauloval v době, kdy byl Rüfenacht v souboji s útočníkem Robertem Saboličem. Vedle nich se chystal střídat, vyskočil si na mantinel, a když na něm seděl, kopnul útočníka Bernu bruslí. Přestože se Jeglič hájil, že chtěl jen co nejrychleji vystřídat, podle disciplinární komise jednal úmyslně a mohl soupeře zranit.

Český sudí Jan Hribik se Švédem Marcusem Lindem v utkání zákrok nepotrestali, pykat šel pouze Sabolič za hrubost. Jeglič ve 46. minutě snížil na 2:4 a Slovinci nakonec prohráli 4:5 po samostatných nájezdech.

Jeglič bude chybět v dnešním utkání s Kanadou a v úterý proti Norsku. Do hry se může vrátit ve středu v duelu s Finskem. V pátek budou hrát Slovinci s českým týmem.

Reklama