Hlavní obsah

Norsko - Švýcarsko 0:3Švýcaři zdolali Norsko, třemi body to zařídil Almond

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Schappi 0 : 1
34. Almond 0 : 2
50. Suter 0 : 3
Záznam online reportáže

Paříž

Hokejisté Švýcarska porazili ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v Paříži Norsko 3:0 a posunuli se s pěti body na druhé místo ve skupině B o bod za vedoucí Kanadu. Třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěl útočník Cody Almond. Švýcarský brankář Leonardo Genoni jako druhý na turnaji po Elvisi Merzlikinsovi z Lotyšska udržel čisté konto.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Švýcar Cody Almond před norským brankářem Henrikem Haukelandem, jemuž ještě vypomáhá obránce Johannes Johannesen.

Článek

Bezbrankový stav v úvodním dějství neprolomilo ani celkových pět početních výhod. Švýcaři měli k dispozici tři a Norové dvě. Při trestu Mathise Olimba odolal Haukeland při závaru před svojí brankou. V sedmé minutě při vyloučení Genazziho minul odkrytou branku Mathis Olimb. Celé dvě minuty strávila na trestné lavici z norského týmu také posila pražské Sparty Reichenberg, pak i Švýcar Loeffel a Nor Forsberg.

V druhém dějství měli Švýcaři výraznou střeleckou převahu. Při Brunnerově trestu ale mohli ve 26. minutě inkasovat. Genoni proti Holösovi zasáhl. Ve 29. minutě pomohla Haukelandovi tyč, na kterou po Loeffelově střele vytěsnil puk Röymarkův obětavý blok.

Za čtyři minuty už se Švýcaři radovali. Loeffel od pravého mantinelu našel před brankou Schäppiho, který zakončil do odkryté branky. Za 116 sekund to bylo 2:0. Untersander rychle přenesl hru do útočného pásma a Rüfenacht uvolnil na levé straně Almonda, který zblízka střelou na vyrážečku překonal norského gólmana.

Norům nepomohly k vykřesání naděje ani šance Rosseliho Olsena při Brunnerově trestu. Švýcaři ani v závěrečném dějství soupeře moc do šancí nepouštěli a navíc si vynutili tři přesilové hry. Tu poslední využil po parádní Almondově zadovce Suter. Genonimu nesebrali čisté konto ani Patrick Thoresen a Ken André Olimb, kteří trefili tyč. Zvýraznit výhru mohl Almond, který netrefil zblízka prázdnou branku, a v další dobré šanci Rüfenacht.

Mistrovství světa v hokeji
Skupina B (Paříž)
Norsko - Švýcarsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Schäppi (Loeffel, Almond), 34. Almond (Rüfenacht, Untersander), 50. Suter (Almond, Ambühl). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Reneau (USA) - Lhotský (ČR), Suominen (Fin.). Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 7782.
Norsko: Haukeland - Lesund, Holös, Nörstebö, Ödegaard, Johannesen, Bonsaksen, Sveum - K. A. Olimb, Patrick Thoresen, Reichenberg - Bastiansen, Martinsen, M. Olimb - Röymark, K. Forsberg, Rosseli Olsen - Olden, Roest, Valkvae Olsen - Trettenes. Trenér: Petter Thoresen.
Švýcarsko: Genoni - Diaz, Furrer, Kukan, Untersander, Loeffel, Genazzi, Marti - Praplan, Hollenstein, Haas - Rüfenacht, Schäppi, Almond - Bodenmann, Richard, Brunner - Suter, Herzog, Malgin - Ambühl. Trenér: Patrick Fischer.

Reklama

Související témata: