Hlavní obsah

To jsem v životě neviděl, řekl po prohře Slováků Laco, Cíger si stěžoval na rozhodčí

Kolín nad Rýnem

Hokejisté Slovenska se i ve svém druhém vystoupení na MS trápili v koncovce a po dvou zápasech se slabšími soupeři mají na kontě pouhé dva body. Do úvodního duelu slovenské reprezentace s Itálií nenastoupil a urputný souboj se šťastným koncem sledoval pouze ze střídačky. Utkání s Lotyšskem se již účastnil aktivně, přesto se zkušený brankář, opora extraligových Pirátů, Ján Laco nestačil po prohře 1:3 divit.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Lotyš Zemgus Girgensons před slovenským brankářem Jánem Lacem.

Článek
Fotogalerie

„Lotyši mají výborné přesilovky, což jsme sice věděli, jenže pokud se nevyvarujete zbytečným faulům, nemůžete na takové úrovni uspět. Naše nedisciplinovanost nás stála dobrý výsledek," vyjmenovával hlavní příčinu prohry Laco.

„Také přesilovky jsme hráli tragicky! Vůbec nic nám tam neprošlo, Lotyši to hráli výborně. Na druhou stranu jsem ještě v životě neviděl, aby mužstvo během zápasu zablokovalo tolik střel," pokračoval pětatřicetiletý reprezentant.

Rozhodčí se upískli

Slovenský trenér Zdeno Cíger viděl příciny prohry rovněž v přesilových hrách. „Střetnutí rozhodly přesilovky, v nichž padly všechny čtyři branky. Sehráli je dobře, těžko se bránili. Pří druhém gólu jsme ale pustili hráče před branku, čemuž se dalo zabránit. A první gól byl náhodný," objasňoval svůj pohled na utkání Cíger.

Zásadní zlom zápasu připisuje neuznané brance Andreje Kudrny. „Rozhodčí se upískl. To se bohužel nedalo vrátit, takže nám neuznali gól. To samé se stalo i v souboji s Itálií. Tam nám taky nebyla uznána regulérní branka," stěžoval si kouč.

Zejména nízká produktivita Slováky trápí. Už v přípravě bylo vidět, že s proměňováním šancí mají problém.

„Střelecká efektivita je o umění a kvalitě hráčů, to se nedá naučit. Někomu to tam padá a někomu chybí lehkost." poznamenal slovenský trenér. „Máme však před sebou ještě hodně zápasů a je potřeba udělat maximum, na hráčích vidím, že chtějí. Věřím, že se střelecky probudíme a góly padnou," vyhlížel pozitivně další účast na turnaji Cíger.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.