Hlavní obsah

Trenéři povolali na MS Holíka, Kubalík odjíždí domů. Řeší se i Sobotka

Paříž
Aktualizováno

K české hokejové reprezentaci se dnes odpoledne připojí zlínský útočník Petr Holík. Ten v nominaci na mistrovství světa původně figuroval, v generálce na šampionát proti Rusům si ale poranil žebra a ve výběru jej nahradil Dominik Kubalík. Holíkův zdravotní stav se však během týdne zlepšil, takže jej trenéři povolali do Paříže. Kubalík naopak v pondělí odpoledne tým opustí a vrátí se domů. Trenéři rovněž zvažují nominaci Vladimíra Sobotky ze St. Louis.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Holík na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

„S Holasem jsme byli domluvení, že si v neděli nebo pondělí zavoláme a řekneme si, jak jeho zdravotní stav vypadá. Ve spoji žebra a klíční kosti měl zhmožděný kloub, byl i na vyšetření u Pavla Koláře. Teď už se cítí výborně, zkoušel to zatížit a nic ho nebolí a nelimituje," řekl po dopoledním rozbruslení generální manažer národního týmu Martin Ručinský.

Holík při přípravných zápasech trenéry svými výkony upoutal, na Českých hokejových hrách dokonce první dva zápasy nastupoval v první útočné formaci s Jakubem Voráčkem a Romanem Červenkou.

„V přípravných zápasech hrál výborně, nominaci si uhrál, a kdyby se nezranil, byl by tu s námi od začátku," prohlásil Ručinský s tím, že Holík od úterka začne s reprezentací v Paříži trénovat.

Na soupisku zatím nikoho dalšího psát nebudou

„Zatím ale nikoho dalšího na soupisku zapisovat nebudeme, pokračujeme se sedmi obránci a třinácti útočníky. Pokud by se nám někdo zranil, museli bychom na to zareagovat. Uvidíme, jak se Holas bude cítit na ledě, pár dní na něm nebyl," tvrdí Ručinský.

Kubalík, který před odletem Holíka v nominaci nahradil, dnes naopak tým opouští. „Dominik už před odletem věděl, jak se situace má. Byl by tady jen na čekačce a nechceme, aby tohle na mistrovství světa absolvoval podruhé za sebou," připomíná Ručinský, že Kubalík s týmem trénoval i na loňském MS v Moskvě, na soupisku se ale nakonec nedostal.

„Rozhodnutí bylo jen na něm. Mohl tady s námi klidně zůstat, ale od příští sezóny odchází do Ufy a chce se na nové angažmá pořádně připravit," vysvětluje generální manažer národního týmu.

Sobotka se řeší, o Jaškinovi se neuvažovalo

V noci na pondělí vypadlo v play off NHL St. Louis, jehož dres oblékají čeští útočníci Vladimír Sobotka s Dmitrijem Jaškinem.

„O Jaškinovi jsme pro mistrovství světa neuvažovali, se Sobem se spojíme a zjistíme, jaký je jeho zdravotní stav a jak to celkově s ním vypadá. Než odletěl do St. Louis, měl problémy se zády," uvedl Ručinský.

Na soupisku pro MS můžou trenéři dopsat ještě dva hráče do pole. Kromě Holíka na svou šanci v dějišti turnaje ještě čekají obránci Jan Kolář s Liborem Šulákem a útočník Jakub Lev.

Reklama

Související témata: