Hlavní obsah

Na Finy s Mrázkem v brance a elitním útokem z borců z NHL. Podaří se nastartovat Pastrňáka?

Paříž
Aktualizováno

S Petrem Mrázkem v bráně a prvním útokem složeným z hráčů z NHL nastoupí dnes večer česká hokejová reprezentace ke svému třetímu zápasu na MS v Paříži proti Finům. Asistent reprezentačního trenéra Václav Prospal ví, že jeho svěřence čeká náročný duel, tým Suomi se totiž bude chtít svým fanouškům omluvit za nedělní překvapivou porážku 1:5 s domácí Francií.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Plekanec, Jakub Voráček a David Pastrňák na dopoledním rozbruslení před utkáním proti Finsku.

Článek

Elitní útočnou formaci vytvoří David Pastrňák, Tomáš Plekanec a Jakub Voráček. V tomto složení už Češi dohrávali třetí třetinu sobotního souboje s Běloruskem, kdy Voráček nahradil na levém křídle Romana Červenku. Ten se přesunul do druhé řady k Lukáši Radilovi s Janem Kovářem.

„Chceme to prohodit a oživit. Druhá lajna se nám zdála taková nemastná neslaná, tak jsme zareagovali. Uvidíme, jestli to proti Finům bude mít stejný efekt, jako na konci zápasu s Běloruskem," doufá Prospal, že se podaří nastartovat Davida Pastrňáka, který ve dvou zápasech na letošním MS zaznamenal jen jednu asistenci.

Sestava české reprezentace pro zápas s Finskem:
Mrázek - Gudas, Šimek, Kundrátek, Kempný, Rutta, Jeřábek, Krejčík - Pastrňák, Plekanec, Voráček - Radil, Jan Kovář, Červenka - Řepík, Vrána, Birner - Horák, R. Hanzl, T. Zohorna - Hyka

Prospal spolu s dalšími členy realizačního týmu v neděli přímo v pařížské hale sledoval, jak domácí výběr uštědřil Finům čtyřgólovou porážku. „První dvě třetiny byli Francouzi dokonce lepší, Finům toho moc nedovolili. Líbilo se mi jejich nasazení a nadšení, dohrávali každý souboj," neuniklo Prospalovi.

„Jenže jsem přesvědčený, že finský tým tak slabý není a dneska budou určitě hladoví. Budou se proti nám chtít za porážku s Francií rehabilitovat a ukázat daleko větší vůli. Taková nakládačka je může akorát vyhecovat k lepšímu výkonu," uvědomuje si Prospal.

„Nemůžeme jenom bezhlavě útočit, Finové se dobře vrací. Vždycky mají všech pět hráčů vzadu, nemůžeme na ně jít a zapomenout na obranu. Musíme být připraveni na prvních deset minut a vstoupit do zápasu s pokorou," apeluje Prospal.

Reklama

Související témata: