Hlavní obsah

Draze vykoupená výhra! Hvězda se proletěla vzduchem, skončilo pro ni MS?

Kolín nad Rýnem/Praha

Draze zaplacené vítězství! Rusové sice vyhráli na hokejovém MS nad Německem bez problémů 6:3, ale nejspíš přišli o kapitána Sergeje Mozjakina. Toho v první třetině brutálně sestřelil Němec Hager a byl vyloučen do konce utkání. Rusové i tak zuří. „Být tohle judo, tak to bylo na vazari," píše server Sovětskij sport. Lídr týmu má podle všeho otřes mozku, ale po likvidačním ataku mohlo dojít ke zranění hlavy, zad i nohy.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Ruský útočník Sergej Mozjakin se s dopomocí zvedá z ledu po zákroku Patricka Hagera, který vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Článek

Ruským fanouškům zatrnulo ve 14. minutě utkání, kdy Hager srazil k zemi kapitána sborné. Ten se proletěl vzduchem a po pádu na ledovou plochu, kde dlouho ležel. Až s pomocí lékařů se dostal do šatny, ale do pohody měl daleko, proto odjel sanitkou na vyšetření do nemocnice.

Do role mstitele se okamžitě pasoval Plotnikov a vyfasoval za napadení dvouminutový trest. Do kabin musel i vyloučený Němec, který dostal od rozzuřených ruských fanoušků pivní sprchu. Kapitán sborné a spoluhráč českého útočníka Jana Kováře z Magnitogorsku má podle nejčerstvějších informací otřes mozku a nejspíš je na nějaký čas ze hry.

Reklama

Související témata: