Hlavní obsah

Bodyček jako z učebnice, pak gól. Fin byl hořký, smál se hrdina Gudas

Paříž

Na úvod šampionátu se nezdráhal trefit kanadského parťáka z Philadelphie Girouxe pěstí do obličeje, v dalším duelu MS proti Bělorusku na sebe upozornil svým premiérovým gólem v národním týmu. Hokejový obránce Radko Gudas byl hodně vidět i v pondělí proti Finsku. A výraznou měrou pomohl k vítěznému obratu a triumfu 4:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český reprezentant Radko Gudas při ostrém střetu s finským soupeřem Mikko Rantanenem během utkání mistrovství světa.

Článek

Aplaus českých fanoušků si řízný zadák nejprve vysloužil na konci druhé třetiny, když ukázkovým bodyčkem poslal k ledu finského útočníka Rantanena, který se ve vzduchu celý přetočil.

„Fin chtěl vystřelit, ale měl smůlu. Jo, pěkný moment, kdežto on (Rantanen) byl hořký. Možná to kluky zvedlo," uvazoval Gudas o okamžiku, který nastal za nepříznivého stavu 0:3 a mužstvo nastartoval.

Ve třetím dějství totiž Jandačovi svěřenci dokázali třígólový deficit smazat. I díky Gudasovi, jenž přesnou ranou k tyči v 58. minutě snížil na 2:3.

„Co budu povídat, krásně mi to sedlo. Fakt super, jsem za to rád. Ale hlavní je, že jsme nakonec vyhráli. Jak se zápas vyvíjel, byli jsme lepší a lepší, dostávali jsme se do rytmu. Úspěšný konec nás stoprocentně nakopne a zvýší sebevědomí," soudí Gudas.

Prospaný úvod utkání, kdy už ve třetí minutě národní tým prohrával o dvě branky, je však zdviženým prstem. „Musíme se toho vyvarovat. Kdybychom takhle nastoupili proti Kanadě, dostaneme osmičku. V kabině si to řekneme a s trenéry na tom zapracujeme," slibuje Gudas.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články