Hlavní obsah

Góóól! Známý komentátor se pořádně rozjel, bouřlivou oslavu odnesla technika

Paříž/Praha

Bum, bum, bum a pak ticho. Famózní finiš českých hokejistů v utkání s Finskem na mistrovství světa dostal do varu nejen fanoušky. Pořádně se rozparádil i televizní komentátor Robert Záruba. „Góóóól. Kovář," burácel známý sporťák v euforii a párkrát bouchl do stolku. „Kovář vyrovnává na 3:3," křičel na celé kolo. U televizních obrazovek ale bylo ticho, spojení přestalo fungovat a pomoci musel až technik. Češi vyhráli zápas 4:3 po nájezdech.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva moderátoři přímého přenosu České televize Martin Hosták a Robert Záruba.

Článek

Fanoušci u obrazovek jsou zvyklí, že důležité góly dokáže Záruba náležitě oslavit, a třígólová smršť v závěru duelu s výběrem Suomi experta nenechala chladným. I když se nehrálo o medaile ani tituly. Češi dlouho prohrávali 0:3 a s nadějemi na bodový zisk to i přes zlepšující se výkon vypadalo bídně. Jenže pak přišel uragán.

Když svěřenci Josefa Jandače srovnali manko, zaťal nejdřív Záruba pěsti, bylo vidět, jakou má i on z gólu radost. V rámci oslav následně zabouchal do svého stolku a v ten moment jej zradila technika. Spojení přestalo fungovat.

Zaskočený komentátor začal okamžitě prohlížet kabely a sem tam bezradně gestikuloval. Všechno bylo marné. „To musí být elektrika," posteskl si Záruba a mávnutím raději přivolal technika, aby mu v krizové chvíli pomohl.

Všechno nakonec klaplo a Češi po samostatných nájezdech urvali výhru.

Reklama

Související témata: