Hlavní obsah

Slovinsko - Norsko 1:5Norové jasně porazili před nejnižší návštěvou MS Slovinsko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Olimb 0 : 1
15. Olimb 0 : 2
19. Forsberg 0 : 3
39. Reichenberg 0 : 4
40. Sabolič 1 : 4
60. Thoresen 1 : 5
Záznam online reportáže

Paříž
Aktualizováno

Norští hokejisté porazili na mistrovství světa v Paříži Slovinsko 5:1 a polepšili si ve skupině B po třetím utkání na šest bodů. Svěřenci trenéra Pettera Thoresena rozhodli před nejnižší návštěvou turnaje 2696 diváků už v úvodním dějství, které vyhráli 3:0. Nováček elitní kategorie Slovinsko zůstává s jedním bodem předposlední.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Norští hokejisté se radují z branky Kristiana Forsberga (uprostřed) v duelu proti Slovinsku.

Článek

Do první formace Norů se k Patricku Thoresenovi a Kenu Andrému Olimbovi zařadil jeho bratr Mathis Olimb, který s nimi v minulých duelech nastupoval jen v přesilovkách, a tah se Petteru Thoresenovi vyplatil. Hned v šesté minutě kombinaci celého tria zakončil Mathis Olimb přesnou střelou mezi Pintaričovy betony.

Další šanci měl při oslabení unikající Roest, ale zakončení mu stačil znepříjemnit Muršak. V 15. minutě se znovu radovali Norové. Patrick Thoresen uvolnil Kena Andrého Olimba, který sám před brankou nedal Pintaričovi šanci. Tříbrankový náskok zařídil Seveřanům přesnou střelou z mezikruží Forsberg.

Do druhého dějství vystřídal Pintariče Krošelj a Slovinci se snažili o snížení, ale Verlič z otočky Haugena nepřekonal. Ve 28. minutě pomohla Norům horní tyč po Tičarově teči Saboličovy přihrávky.

Pak měl možnost i v oslabení Urbas, ale bekhendem minul. Při Tičarově vyloučení se ve 39. minutě po rychlém přechodu do útoku prosadil individuálně Reichenberg, nová posila pražské Sparty. Za 47 vteřin Sabolič sebral střelou z pravého kruhu Haugenovi čisté konto.

Norové si výhru bez potíží pohlídali a výsledek ještě dovršil 43 sekund před koncem Patrick Thoresen, který si stejně jako přihrávající Ken André Olimb připsal v utkání tři body za gól a dvě přihrávky.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Paříž):
Slovinsko - Norsko 1:5 (0:3, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Sabolič (Podlipnik, Vidmar) - 6. M. Olimb (Patrick Thoresen, K. A. Olimb), 15. K. A. Olimb (Patrick Thoresen, Nörstebö), 19. K. Forsberg, 39. Reichenberg (Holös, Haugen), 60. Patrick Thoresen (K. A. Olimb, Bonsaksen). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Gofman (Rus.) - Lhotský (ČR), Šefčík (SR). Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 2696.
Slovinsko: Pintarič (21. Krošelj) - Robar, Kovačevič, Vidmar, Kranjc, Pretnar, Gregorc, Tavželj, Podlipnik - Tičar, Muršak, Sabolič - Ograjenšek, Urbas, Verlič - D. Rodman, Goličič, Kuralt - Mušič, Pem. Trenér: Nik Zupančič.
Norsko: Haugen - Nörstebö, Holös, Lesund, Ödegaard, Bonsaksen, Johannesen, Sörvik - K. A. Olimb, Patrick Thoresen, M. Olimb - Bastiansen, Röymark, Rosseli Olsen - Martinsen, K. Forsberg, Reichenberg - Trettenes, Roest, Olden - Karterud. Trenér: Petter Thoresen.

Reklama

Související témata: