Hlavní obsah

Švýcarsko - Francie 3:4 SNDrama mezi Švýcarskem a Francií rozhodl v nájezdech Da Costa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Auvitu 0 : 1
22. Praplan 1 : 1
24. Praplan 2 : 1
44. Da Costa 2 : 2
54. Ambühl 3 : 2
56. Rech 3 : 3
65. Da Costa (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Až samostatné nájezdy rozsekly souboj mezi Švýcarskem a Francií na hokejovém mistrovství světa. Nakonec v nich druhý bod pro spolupořadatele světového šampionátu vybojoval Da Costa a rozhodl o výhře svěřenců Davea Hendersona 4:3.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Stephane Da Costa y Francie střílí rozhodující gól v samostatných nájezdech.

Článek
Fotogalerie

Francie vstoupila do utkání lépe a ve čtvrté minutě se ujala vedení v oslabení. Do přečíslení dvou na jednoho s Perretem se dostal Auvitu a jeho přihrávku si srazil do vlastní branky Loeffel, který předtím přišel o hokejku.

Švýcaři odolali při Richardově vyloučení a sami pak nevyužili dvě přesilové hry. Mezitím měl šanci na vyrovnání z dorážky Brunner. Francouzi nepotrestali ani Suterovo vyloučení, možnost zvýšit měl Roussel.

Po 82 vteřinách druhé třetiny Švýcaři vyrovnali, když Francouzi zaváhali v defenzivě a po Hollensteinově přihrávce se trefil před brankou nekrytý Praplan. Za 146 vteřin opět Praplan zakončil kombinaci Haase a Hollensteina a otočil stav. Odpovědět mohl Ritz. Švýcarům se nepodařilo zakončit únik Bodenmanna s Brunnerem.

Nešťastný zápas hrál ve švýcarském dresu Loeffel, při jehož vyloučení se Francie dočkala ve 44. minutě vyrovnání. Přes stínícího Roussela prostřelil Genoniho Stéphane Da Costa. Následnou švýcarskou převahu zužitkoval v 54. minutě Ambühl, který se dostal za obranu a překonal Hueta. Za 147 vteřin ale smazal ztrátu přesnou střelou k levé tyči Rech.

Na přelomu třetí třetiny a prodloužení Švýcaři odolali při Praplanově trestu a ubránili se i 33 vteřin před koncem nastavení po Diazově faulu. V rozstřelu uspěl jako jediný Stéphane Da Costa, který ve druhé sérii překonal Genoniho blafákem do bekhendu.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Paříž):
Francie - Švýcarsko 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Auvitu (Perret), 44. S. Da Costa (Auvitu), 55. Rech (Meunier), rozhodující sam. nájezd S. Da Costa - 22. Praplan (Hollenstein, Loeffel), 24. Praplan (Hollenstein, Haas), 54. Ambühl (Suter, Untersander). Rozhodčí: Odinš (Lot.), Öhlund (Švéd.) - Kohlmüller (Něm.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6747.
Francie: Huet - Auvitu, Hecquefeuille, Manavian, Besch, Janil, Dame Malka, Raux - A. Roussel, Bellemare, Rech - Fleury, S. Da Costa, S. Treille - Meunier, Douay, Perret - Ritz, Lamperier, T. Da Costa - Claireaux. Trenér: Dave Henderson.
Švýcarsko: Genoni - Diaz, Furrer, Kukan, Untersander, Loeffel, Genazzi, Marti - Ambühl, Bodenmann, Brunner - Praplan, Hollenstein, Haas - Suter, Malgin, Richard - Schäppi, Herzog, Almond - Rüfenacht. Trenér: Patrick Fischer.

Reklama

Související témata: