Hlavní obsah

Slováky ze zlého sna probrala tvrdá slova. Přiznejme si to, za rok tu nemusíme být, varují

Trápení slovenského týmu na hokejovém MS pokračuje. Proti Dánům sice po skvělé stíhací jízdě smazali tříbrankové manko, jenže nakonec podlehli v nájezdech. Nejenže se hodně vzdaluje vidina čtvrtfinále, ale výrazně se jim komplikuje boj o samotné přežití v elitní skupině šampionátu.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Slovenský reprezentant Juraj Mikúš vyváží puk před dotírajícím Frederikem Stormem z Dánska.

Článek

„Věděli jsme, že musíme uhrát minimálně dva body. Škoda, získali jsme jen jeden. Na jednu stranu za to můžeme být rádi, na druhou je třeba přiznat, že takto dvě třetiny hrát prostě nemůžeme," zlobil se gólman Július Hudáček v rozhovoru pro sport.sk, který označil úvodní dvě části jako „ze zlého sna".

Sám si tak o přestávce před třetí třetinou vzal v kabině slovo a snažil se tým nabudit k obratu, což se mu nakonec částečně podařilo.

„Řekli jsme si trochu tvrdší slova. Takhle se totiž na takovém fóru nehraje. Však jste to viděli. Dáni nás trestali a úplně laxním přístupem jsme jim ty góly sami dali. Potom jsme si věci vyříkali a rázem tam byla krev v očích a najednou to šlo. Ale nevím, proč tak začneme hrát až ve třetí třetině," nechápal slovenský gólman.

Jeho bratr Libor potvrdil, že v kabině bylo hodně dusno, ale co tam konkrétně padlo zveřejňovat nechtěl.

Ještě alespoň bod

„To zůstane mezi námi. Takové věci se ven nevynášejí. My tu ale bojujeme o místenku, vždyť příští rok tu vůbec nemusíme být," bil na poplach.

Slovenský tým bez hvězd z NHL totiž z úvodních tří zápasů s Itálií, Lotyšskem a Dánskem vytěžil jen tři body. Teď je čeká domácí Německo a pak trojice favoritů Rusko, USA, Švédsko. Je jasné, že rozšiřování bodové sbírky už bude stále těžší.

„Všichni umíme kalkulovat. Víme, že Italové hrají poslední zápas s Dány, kterým už v podstatě o nic nejde, protože příští rok šampionát hostí. Na záchranu potřebujeme minimálně ještě jeden bod. Jenže teď nás čekají Němci a další tři velmi silní soupeři. Z těch čtyřech zápasů ale potřebujeme ten bod nějak vybojovat," připomínal slovenský útočník.

Jistou výhodou může být, že do zápasů nyní Slováci budou vstupovat z pozice outsidera. „Určitě to bude i o psychice. Jsem zvědavý, jestli se vyhecujeme a ukážeme, že na to máme. Hrajeme tu i o olympiádu. Snad to pochopíme a ukážeme pravou sílu," dodal Libor Hudáček.

Reklama

Související témata: