Hlavní obsah

Krása od outsiderů MS. Gól ze vzduchu i pumelice pod víko

Paříž/Kolín nad Rýnem

Úterý, pátý den hokejového mistrovství světa, které hostí Paříž a Kolín nad Rýnem. V boji za světovým titulem se týmy neobejdou bez gólů. Máme tu tři nejlepší trefy podle IIHF, které přinesly úterní zápasy. Tentokrát mají své zástupce Itálie, Norsko a Dánové. Ne tedy top světová mužstva, ale i hráči z těchto zemí umí bavit fanoušky.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Další gól a fanoušci se na MS baví.

Článek

Třetí místo si připsal Marco Insam, který svojí trefou otevřel skóre utkání Itálie s Lotyšskem. Z kruhu trefil šibenici lotyšského gólmana už ve 4. minutě. Parádní gól, ale jediný, Itálie nakonec prohrála 1:2.

Aleksander Reichenberg z Norska si našel cestu mezi třemi protivníky. Naskočil mezi dva slovinské hráče a brankáře. Sice letmo vzduchem, přesto se radoval z gólu. Norsko - Slovinsko 5:1.

Na první místo se v úterý prostřelil Nichlas Hardt z Dánska, který ze středu kruhu napálil puk bez velkého rozmýšlení a vymetl růžek branky gólmana Hudáčka. Tato trefa byla první ve slovenské síti. Slováci nakonec prohráli 3:4 po samostatných nájezdech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.