Hlavní obsah

Voráček naplno trénoval, trenéři se rozhodli proházet útoky. V tom prvním proti Norům Zohorna

Paříž

Kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček, který nedohrál pondělní zápas MS s Finy, dnes s týmem absolvoval celý hodinový trénink bez omezení a trenéři národního týmu věří, že nastoupí do čtvrtečního utkání s Nory. Kouč Josef Jandač se oproti začátku posledního duelu s Finskem rozhodl proházet útočné formace.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Voráček na středečním tréninku v Paříži.

Článek
Fotogalerie

Voráčka ze zápasu s Finy vyřadil v první třetině zákrok Osaly, po němž se sedmadvacetiletý útočník cítil otřesený. V úterý absolvoval několik vyšetření v nemocnicích, která naštěstí dopadla dobře. Dnes tedy ryšavý útočník mohl trénovat s týmem.

Voráček, po tréninku s novináři nehovořil, o jeho zdravotním stavu se však vyjádřil asistent reprezentačního trenéra Jaroslav Špaček. „Je těžké hned po zátěži na ledě říkat, jak se cítí. Ale trénink absolvoval v úplném zatížení, jezdil naplno. Potom si šel ještě v kabině zašlapat na kolo," uvedl Špaček.

Špaček: Do hlavy Voráčkovi nikdo nevidí

„Jestli nastoupí proti Norům, budeme definitivně vědět dnes večer nebo zítra ráno. Musíme to nechat na něm a na doktorovi. Prošel prohlídkou, všechno vypadá dobře, ale nikdo mu do hlavy nevidí. Uvidíme, jak se bude sám cítit. Až po zatížení se totiž opravdu ukáže, jak na tom tělo je," uvědomuje si.

„I kdyby měl teď ale dostat volno, nebyl by to problém. Ty hlavní zápasy teprve přijdou. Potřebujeme, abychom ho měli nachystaného na ta klíčová utkání," dodal Špaček.

Sobotka odletěl do Česka, je na čekačce

Situace okolo případného posílení mužstva o Vladimíra Sobotku, jenž se St. Louis vypadl z play off NHL, zůstává neměnná. Vedení národního týmu definitivní rozhodnutí ještě neučinilo.

„Vláďa letí ze St. Louis domů do Česka a je na čekačce. Je připravený na náš telefonát. Čekali jsme, jak bude vypadat Holas (Petr Holík) a Kuba Voráček, podle toho se prostě zařídíme," prohlásil Špaček. Na šanci dostat se na soupisku v Paříži čekají obránci Kolář se Šulákem a útočníci Lev s Holíkem, který se k národnímu týmu připojil v úterý.

Na Nory s přeházenými útoky

Pakliže by Voráček byl proti Norům k dispozici, nastoupil by na pravém křídle druhé formace s Tomášem Plekancem a Romanem Červenkou. Změn by měly doznat i další útoky.

Ten první by měl hrát ve složení David Pastrňák, Jan Kovář, Tomáš Zohorna, tedy v tom složení, v jakém spolu dohrávali zápas s Finskem. Jako třináctý útočník bude připraven Lukáš Radil. Zda v brance nastoupí Petr Mrázek, nebo Pavel Francouz, trenéři neoznámili.

S Norskem se reprezentace naposledy utkala v polovině dubna v rámci Euro Hockey Challenge, tehdy v Chomutově zvítězila 4:0 a 6:3. „Tam jsme ale hráli na menším hřišti a Norové neměli poskládanou dohromady svou první lajnu, která tady v Paříži rozhoduje zápasy," poukázal Špaček na formaci Ken André Olimb, Patrick Thoresen, Mathis Olimb.

Jak by mohla vypadat sestava na Norsko:
Mrázek (Francouz) - Gudas, Šimek, Jeřábek, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek - Pastrňák, Jan Kovář, T. Zohorna - Voráček, Plekanec, Červenka - Řepík, R. Hanzl, Birner - Hyka, Horák, Vrána - Radil

Reklama