Hlavní obsah

Dorazil mistr, smál se v Paříži český bojovník, jenž se dočkal povýšení mezi střelce

Paříž

Platí za bojovníka, pro něhož žádný souboj není ztracený, nyní se však hokejový útočník Tomáš Zohorna dočkal velkého povýšení. Proti Norům si ve čtvrtek zahraje v elitní formaci národního týmu s nejlepšími českými střelci této sezóny NHL i KHL Davidem Pastrňákem a Janem Kovářem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Zohorna v utkání MS proti Bělorusku.

Článek

„Už jsme takhle končili zápas s Finy a moc se těším, že s nimi zase nastoupím. Oba jsou to mimořádně šikovní hokejisti a já budu na ledě hlavně od toho, abych pro ně vybojovával puky. Věřím, že by nám to mohlo fungovat," řekl 29letý útočník, který hraje své druhé MS.

„Kovy je velmi šikovný hráč na puku a vidí úplně všude. Musím pořád jezdit s hokejkou připravenou na ledě, protože od něj může přijít ideální přihrávka opravdu kdykoliv," uvědomuje si Zohorna, jenž by Pastrňákovi rád pomohl k jeho prvnímu gólu na turnaji. „Pro Pastu, který je zvyklý dávat gól za gólem, je současné období těžší, on ale ví, že se rozstřílí."

Volné úterý Zohorna vyplnil prohlídkou Paříže, v níž je poprvé. „Dorazila přítelkyně a mistr," narážel nejstarší ze tří bratrů Zohornových na příjezd Hynka, jenž v dubnu vyhrál s Brnem Masarykův pohár. „Ani se nevytahoval, to všechno ale přijde, až domů přiveze trofej," tuší Tomáš.

„V Paříži konečně přestalo pršet, vysvitlo sluníčko a bylo nádherné počasí. Dokonce jsme si v parku lehli na trávu a odpočívali. Zastavili jsme se i v kavárně, kde jsme si dali dortík. Byl to moc pěkný den," potěšilo Zohornu, jenž den zakončil večer u Eiffelovky. „Osvětlená vypadala opravdu krásně, hodně se mi ale líbily i další pařížské památky," přiznal.

Reklama