Hlavní obsah

Brazilec si užil nezvyklou show. Fotbalista se stal vyslancem hokejového MS

Pokud se usadí na sedačku v hledišti hokejového zápasu při mistrovství světa fanoušek země, která v Paříži a Kolíně nad Rýnem bojuje o vavříny, nejde o nic výjimečného. Ale Brazilec? Zápas Francie s Finskem si nenechal ujít fotbalista pařížského PSG Lucas Moura. A premiéru si užil, domácí slavili velké vítězství 5:1.

Foto: Profimedia.cz

Lucas Moura, brazilský fotbalista, který hraje za Paris Saint-Germain, se stal vyslancem ledního hokeje při MS, které pořádá Paříž a Kolín nad Rýnem.

Článek

„Moje dojmy? Je to skvělé, nečekal jsem takovou show, tohle miluju, mám rád zábavu při sledování zápasu. Francouzský tým ukázal více síly a velmi pěkné věci. Doufám, že to takhle bude pokračovat," řekl serveru iihfworlds2017.com čtyřiadvacetiletý fotbalista, který zažil takovou atmosféru na hokeji poprvé.

„Neuvěřitelný. Fanoušci jsou nadšení, opravdu vzrušující. Zpíváme a pořád skandujeme. Je to fantastické," řekl v rozhovoru v průběhu přestávky mezi třetinami.

Brazílie a lední hokej
Brazilská hokejová federace sdružuje 490 registrovaných hráčů (z toho 318 dospělých), majících k dispozici 4 haly s umělou ledovou plochou. Brazílie je členem Mezinárodní federace ledního hokeje od 26. června 1984.

Ač národností Brazilec, stal se Moura vyslancem ledního hokeje. „Je to způsob, jak Francii poděkovat za všechno, co mi bylo dáno od chvíle, kdy jsem sem přišel. Vidím to denně, je to úžasné, chtěl jsem ukázat, jak Francie vítá cizince. To je hlavní důvod, proč jsem přijal nabídku, stát se velvyslancem pro mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2017," vysvětlil svůj postoj brazilský záložník, který by rád tento sport také více představil ve své domovině.

Jiné podnebí, podmínky, mentalita, pravidla. Má šanci tento sport?

"Je pravda, že pochopit pravidla na začátku, je trochu komplikované, ale při sledování zápasu se dostanete do hry a víte trochu víc," dodal nezvyklý návštěvník na hokejovém šampionátu.

Reklama

Související témata: