Hlavní obsah

Česko - Slovinsko 5:1Tentokrát bez nervů! Hokejisté v klidu porazili Slovinsko, dva góly dal Horák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Řepík 1 : 0
9. Horák 2 : 0
12. Horák 3 : 0
23. Kempný 4 : 0
45. Verlič 4 : 1
48. Červenka 5 : 1
Záznam online reportáže

Paříž
Aktualizováno

Žádné drama jako o den předtím, naopak poklidný zápas od samého úvodu. Čeští hokejisté ve svém pátém vystoupení na světovém šampionátu v Paříži hladce zdolali Slovinsko 5:1, dvěma brankami se v úvodní třetině blýskl Roman Horák. Jandačova družina se s deseti body posunula v tabulce skupiny B na druhé místo, další duel ji čeká v neděli od 16:15 proti domácí Francii.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český reprezentant Roman Horák (vpravo) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů Robina Hanzla a Tomáše Zohorny. Vlevo je slovinský brankář Gašper Krošelj.

Článek
Fotogalerie

Češi nechtěli dopustit den staré trápení s Nory a na Slovince, kteří na šampionátu dosud uhráli jen bod za prohru po nájezdech se Švýcary, vlétli a výborně se pohybovali. A už po 132 vteřinách šli do vedení. Při přesilovce pálil Červenka, Kovář místo pokusu o dorážku vybídl Řepíka, jenž neměl problém trefit prázdnou branku.

Slovinci byli i nadále pod drtivým tlakem, paradoxně ale mohli srovnat, při přečíslení dvou na jednoho ale střelu Mušiče vyrazil Mrázek betonem. Následně dostali Jandačovi svěřenci druhou přesilovku, která přinesla hodně zajímavé momenty.

Horák zblízka sice zamířil v čase 8:20 přesně, puk se ale odrazil zpět do hřiště od kamery v brance tak rychle, že si gólem nebyli hned jistí ani rozhodčí. Proto nechali pokračovat ve hře a Červenka o pár vteřin později trefil tyčku. Stále se nepřerušovalo, to až v momentu, kdy Řepík v čase 10:17 překonal Krošelje.

Horákův první gól posvětilo video

Druhou trefu v zápase ale slavit nemohli, protože sudí po prostudování záběru zjistili, že branky dosáhl už před dvěma minutami Horák, takže se čas musel vracet zpátky. A byl to znovu Horák, kdo ve 12. minutě uspěl s dorážkou Gudasovy rány a Češi měli už tříbrankový náskok.

Poklidný zápas pokračoval i nadále, na začátku druhé třetiny si Kempný vyměnil kotouč s Vránou a upravil na 4:0. Za rozhodnutého stavu Češi přeci jen ubrali plyn, už se tolik netlačili do útočení, soupeře ale do nebezpečnějších šancí nepouštěli. Když už výjimečně přišly, vychytal Pretnara i Pema pozorný Mrázek.

Ve 45. minutě ale přesto kapituloval, Muršak našel zpoza branky Verliče, který snížil a Češi tak po sedmi třetinách poprvé inkasovali. Hned vzápětí projel středem mezi obránci Řepík, bekhendovým blafákem ale Krošelje nepřekvapil, stejně jako Plekanec po přihrávce Voráčka od zadního mantinelu.

Při hře ve čtyřech na obou stranách vyslal Kovář dlouhou přihrávkou za bukem číhajícího Červenku, který si puk navedl na bekhend, po ledě ho zasunul za Krošeljův beton a uzavřel na konečných 5:1. Národní tým se tak přiblížil postupu do čtvrtfinále

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Paříž):
Česko - Slovinsko 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Řepík (Jan Kovář, Červenka), 9. Horák (Pastrňák, Voráček), 12. Horák (Gudas, Šimek), 23. Kempný (Vrána), 48. Červenka (Jan Kovář) - 45. Verlič (Muršak, Urbas). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Salonen (Fin.) - Oliver (USA), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 2805.
Česko: Mrázek - Gudas, Šimek, Jeřábek, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek - Pastrňák, Plekanec, Voráček - Červenka, Jan Kovář, Radil - Řepík, Vrána, Birner - R. Hanzl, Horák, T. Zohorna. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Jaroslav Špaček a Václav Prospal.
Slovinsko: Krošelj - Kovačevič, Pretnar, Gregorc, Robar, Vidmar, Kranjc, Podlipnik, Repe - Jeglič, Tičarm, Sabolič - Verlič, Muršak, Urbas - D. Rodman, Goličič, Ograjenšek - Kuralt, Mušič, Pem. Trenér: Nik Zupančič.

.

Ohodnoťte známkami jako ve škole (1 - nejlepší, 5 - nejhorší) výkon českého týmu na MS proti Slovinsku
1
54,6 %
2
31,6 %
3
9,3 %
4
1,7 %
5
2,8 %
Celkem hlasovalo 8777 čtenářů.

Reklama

Související témata: