Hlavní obsah

Sobotka už je v Paříži a proti Francii naskočí. Kam s ním? Jandač řeší více variant

Paříž

Když hokejisté poslouchali hymnu po vítězství nad Slovinci (5:1), chystal se útočník Vladimír Sobotka vyrazit z pařížského letiště do hotelu Marriott, aby stihl pozdní týmovou večeři. Sedmá česká posila z NHL si premiérový start na letošním MS připíše v neděli proti domácí Francii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka během tréninku reprezentace - archivní snímek

Článek

„Zítra po poledni už bude s mužstvem poprvé trénovat a v neděli určitě nastoupí," řekl trenér Josef Jandač, ale nechtěl za žádnou cenu prozradit, kam v sestavě 29letého útočníka St. Louis zařadí. „Máme víc variant, jak s ním naložit. Ještě se o to budeme bavit. Sobotkovou výhodou je univerzálnost. Může hrát centra i jít na křídlo," přemítal Jandač. Sobotka by mohl naskočit vedle Červenky a Kováře nebo nahradit někoho z elitní Plekancovy lajny.

Po Sobotkově zapsání zůstane na české soupisce už jen poslední volné místo. „S jeho zaplněním ale nemusíme spěchat. Stačí se rozhodnout klidně až v úterý na závěr skupiny. Nikdy nevíte, jestli se někdo nezraní a pak bychom museli reagovat podle toho, zda by to byl obránce nebo útočník," naznačil generální manažer Martin Ručinský. Také Jandač připouštěl, že opravdu vše závisí na zdravotním stavu. „Proti Slovincům nám nedohrál Šimek, ale snad bude dobrej," říkal na adresu obránce, jenž pro jistotu v pátek večer odjel na rentgenové vyšetření do nemocnice.

Na obsazení volného místo v kádru ještě čekají obránci Kolář se Šulákem a útočníci Lev a Holík. U posledně jmenovaného, jenž přijel do Paříže až dodatečně po vyléčení žeber, se však objevil problém. „Holík po tréninku na rovinu přiznal, že není stoprocentní. Při bruslení a střelbě je to dobré, ale jakmile dojde na osobní souboj, tak má potíže," vysvětlil Ručinský.

Reklama

Související témata: