Hlavní obsah

Švédsko posiluje! Na MS přijede Bäckström i Lindberg

Hokejisty Švédska definitivně posílí na mistrovství světa ofenzivní hvězda Washingtonu Nicklas Bäckström z Washingtonu. Z týmů vyřazených ve 2. kole play off získal kouč Rickard Grönborg hned tři další akvizice pro šampionát. Vedle brankáře Henrika Lundqvista zaplní poslední volné místo na soupisce také jeho spoluhráč z New York Rangers útočník Oscar Lindberg.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Švéd Elias Lindholm se raduje se spoluhráči z gólu proti Lotyšsku.

Článek

Čtvrtý nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku NHL Bäckström čekal ještě na výstupní lékařskou prohlídku a v pátek večer potvrdil svou účast na světovém šampionátu. "Sezóna skončila moc rychle, cítím se čerstvý a jsem rád, že můžu ještě hrát. Chci pomoci k úspěchu," řekl Bäckström deníku Aftonbladet. Do Německa by měl dorazit v neděli.

Bäckström má ve sbírce titul mistra světa z roku 2006 z Rigy a získal i stříbro na olympijských hrách v Soči. Účastník čtyř světových šampionátů a dvou olympiád nechyběl ani v září na Světovém poháru v Torontu. V uplynulé sezoně NHL si připsal 86 bodů za 23 branek a 63 asistencí z 82 utkání. V play off přidal 13 bodů za šest tref a sedm přihrávek ze 13 duelů.

Pětadvacetiletý Lindberg je mistrem světa z roku 2013 ze Stockholmu. Po tehdejším triumfu zamířil do NHL, kde podepsal smlouvu s Rangers. V uplynulém ročníku nasbíral v 65 duelech v základní části 20 bodů za osm tref a 12 přihrávek. Ve 12 utkáních play off zaznamenal tři góly a jednu asistenci.

"Je to trošku hektické. Balím se a za pár hodil odlétám s Henkem (Henrikem Lundqvistem) do Německa," řekl Lindberg v pátek Aftonbladetu. Grönborg bude mít v pětadvacetičlenném kádru 19 posil z NHL.

Reklama

Související témata: