Hlavní obsah

Moje blbost, ale ruku jsem v první chvíli vůbec necítil, vylekal se Šimek po pádu na mantinel

Jan Škvor (Paříž)Sport.cz

V první moment se vystrašil, jestli si právě nepřivodil vážnější zranění, pak se ale dostavila úleva. Český hokejový obránce Radim Šimek, který kvůli poraněnému zápěstí nedohrál páteční utkání MS proti Slovinsku, s týmem o den později absolvoval celý trénink a jeho start v nedělním střetnutí proti domácí Francii by neměl být ohrožen.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce české hokejové reprezentace Radim Šimek.

Článek

Šimek proti Slovinsku strávil na ledě během úvodních dvou třetin takřka třináct minut, v té třetí však jen 46 vteřin. Po souboji s Žigou Jegličem zamířil do kabiny a do zápasu už se nevrátil. „Chtěl jsem Jegliče dohrát, on ale zabrzdil a já se rozsekal o mantinel. Byla to moje blbost," řekl v sobotu liberecký zadák.

„V první chvíli jsem ruku vůbec necítil a bál jsem se. Po počáteční bolesti jsem to ale rozhýbal," popisoval Šimek, jenž ihned po zápase zamířil na rentgenové vyšetření. „Naštěstí není nic zlomeného," ulevilo se 24letému obránci, jenž nastupuje v páru s Gudasem.

Sobotní trénink absolvoval celý, levé zápěstí však měl zatejpované. „Kvůli tomu teď vůbec nemám v ruce cit, vlastně ani nevím, že držím hokejku. Takže jestli budu cítit bolest i v neděli před zápasem, zatejpuju si to zase, ale možná trochu jinak. Budu ale v pohodě, na tréninku jsem si dal trochu voraz," ujistil Šimek.

Těší se na hukot v hale proti Francouzům

„Vzal jsem si prášek na otok, ty na bolest mi ale kvůli tréninku přišlo zbytečné cpát do těla," řekl Šimek, který se na souboj s Francií těší i kvůli plné AccorHotels Areně. A nevadí mu, že čeští příznivci budou v menšině.

„Aspoň bude pořádná atmosféra a hukot, i když bude většina lidí držet palce Francii. Češi ale taky fandí výborně," pochvaluje si podporu.

Češi si proti Francii chtějí definitivně zajistit čtvrtfinále, soupeře v něm ale neřeší. „Vůbec nekoukám, jestli půjdeme na Rusy, Švédy, nebo Ameriku. Hlavně chceme udělat čtvrtfinále. Uděláme všechno pro to, abychom proti Francii získali tři body. Možná by ale s ohledem na cestování bylo lepší, kdybychom na čtvrtfinále zůstali v Paříži," uvažuje Šimek nahlas.

Reklama

Související témata: