Hlavní obsah

Itálie - Německo 1:4Němci přehráli Italy a po výhře 4:1 se dotáhli na čtvrté Lotyšsko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Ehrhoff 0 : 1
5. Marchetti 1 : 1
19. Plachta 1 : 2
23. Seidenberg 1 : 3
26. Kahun 1 : 4
Záznam online reportáže

Kolín nad Rýnem

Hokejisté domácího Německa přiživili naděje na postup ze skupiny A do čtvrtfinále mistrovství světa. V Kolíně nad Rýnem porazili v sestavě s hvězdným útočníkem Leonem Draisaitlem, který mužstvo posílil po vyřazení Edmontonu z bojů o Stanley Cup, Itálii 4:1 a v tabulce se bodově dotáhli na čtvrté Lotyšsko. Italové s jediným bodem na kontě jsou naopak blízko sestupu.

Foto: Monika Skolimowska, ČTK/AP

Je to tam, Němci vstřelili druhý gól Itálii v základní skupině na MS.

Článek

Přesto ještě mohou mezi elitou setrvat. Čtyřbodoví Dánové a Slováci na pozicích před nimi mají sehráno o zápas méně. Dánové jako pořadatel příštího šampionátu sestoupit nemohou, ale pokud nebudou bodovat v utkáních se Švédskem a právě Itálií a zároveň dopadnou stejně i Slováci v duelech s USA a Švédskem, na dno by se podle minitabulky propadlo Dánsko a Italové by přeskočili i Slováky. Ti by k udržení museli spoléhat na lepší bilanci v porovnání s Běloruskem, předposledním týmem skupiny B.

Draisaitl, přestože měl za sebou dlouhou cestu ze zámoří, se postavil do středu třetí útočné formace. A kromě toho, že dominoval na vhazování, předvedl již v polovině čtvrté minuty své umění, když ideálně nachystal puk pro další hvězdu německého týmu Ehrhoffa a ten šanci proměnil. Jenže domácí si vedení užívali pouhých 47 vteřin, než Michele Marchetti vyrovnal. Němce to ale z nastoupené cesty nevykolejilo, a když v 19. minutě využil přesilovku Plachta, byli zpátky ve vedení.

Ve druhém dějství Němci zápas definitivně rozhodli a povedlo se jim to hned v prvních minutách. Po rychlé předávce puku zvýšil Yannic Seidenberg na 3:1 a výsledek dokonal po 26 odehraných minutách Kahun, jenž gólem ukončil závar v italském brankovišti. Když pak Italům nepřiřklo snížení video, bylo zřejmé, že Němci si výhru vzít nenechají.

Podle toho také vypadala třetí třetina, v níž oba týmy především šetřily síly. I proto se 18 712 diváků další branky nedočkalo.

Německo - Itálie 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Ehrhoff (Draisaitl), 19. Plachta (D. Seidenberg, Kahun), 23. Y. Seidenberg (Hördler), 26. Kahun (Y. Seidenberg) - 5. M. Marchetti (S. Kostner, S. Marchetti). Rozhodčí: Reneau (USA), Wehrli (Švýc.) - Malmqvist (Švéd.), Šefčík (SR). Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 18 712.
Německo: Aus den Birken - Reul, Ehrhoff, Müller, D. Seidenberg, Abeltshauser, Hördler, Krueger - Ehliz, Tiffels, Reimer - Schütz, Hager, D. Wolf - Macek, Draisaitl, Plachta - Kink, Kahun, Y. Seidenberg - Fauser. Trenér: Marco Sturm.
Itálie: Andreas Bernard - T. Larkin, Zanatta, Hofer, Helfer, Egger, S. Marchetti, Miglioranzi - Insam, Andergassen, Traversa - Morini, S. Kostner, D. Kostner - Gander, Anton Bernard, M. Marchetti - Goi, Lambacher. Trenér: Stephan Mair.

Reklama

Související témata: