Hlavní obsah

Parádní práce, luxusní Francouz. Ale i stupidní fauly a přimhouřené oči sudích, ví Jandač

Paříž

Dokázali porazit Finy i Švýcary, do posledních vteřin trápili Kanadu, na českou hokejovou reprezentaci si však domácí Francouzi nepřišli. Kouč Josef Jandač byl s výkonem svých svěřenců po výhře 5:2 pochopitelně spokojený, nedostatky ve hře mu ale rovněž neunikly.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hlavní trenér reprezentace Josef Jandač

Článek

„Kluci odvedli parádní práci a luxusní výkon podal (brankář) Pavel Francouz. Ve všech zápasech mistrovství hrajeme hrozně málo přesilovek, ale je důležité, že jsme v nich schopni dát důležité góly," potěšilo Jandače, že i proti Francii se Češi zásluhou Pastrňáka a Rutty prosadili při hře v početní převaze, přestože v ní hráli jen třikrát.

Pastrňák, nejproduktivnější Čech této sezóny NHL, až do duelu s Francií sbíral jen asistence. „Je ale jedno, jestli to tam padne tomu nebo tomu. Důležité je, že jsme zvládli utkání, které pro nás bylo dost klíčové. Pasta teď dal důležitý první gól, sám ale dobře ví, a i my to víme, že to zatím není úplně podle představ. Ale bude lepší a lepší," věří Jandač.

Spokojený však nebyl se sedmi vyloučenými hráči, přestože se Češi v šesti případech dokázali ubránit a přečkali i dvě dvojnásobné přesilovky domácích.

„Oslabení jsme hráli moc, hlavně proto, že jsme měli stupidní fauly. Dvakrát jsme navíc dostali čtyři minuty. Ještě tam bylo několik dalších faulů, které rozhodčí nepotrestali. Myslím, že nad námi trošičku přimhouřili oči," řekl Jandač a měl na mysli třeba Plekancův faul ve druhé třetině, za který měl po krvavém zranění v tváři Besche obdržet trest na dvě plus dvě minuty.

Nejvíce monitorují tři týmy: USA, Švédsko a Rusko

„V oslabení se nám ale daří a doufám, že to vydrží. Musíme si ale na fauly dávat pozor, protože přesilovky a oslabení rozhodují turnaje," uvědomuje si kouč, jemuž dělají příjemné starosti výkony gólmanů Francouze s Mrázkem.

„Momentálně nemáme určenou brankářskou jedničku, takže jsme rádi, že oba chytají takhle. Obranná hra i výkony gólmanů nás řadí mezi týmy, které dostávají málo branek, což nás těší," uvedl Jandač.

Definitivní jistotu čtvrtfinále sice jeho tým stále nemá, připravila by jej o něj ale jen souhra několika výsledků. I proto už Jandač pokukuje po možných soupeřích v bitvě o semifinále.

„Snažíme se monitorovat celou druhou skupinu, tři týmy nejvíce (USA, Švédsko a Rusko). Může se to ale vyvinout různě, protože ta skupina je zamotaná. Jdeme krok po kroku, ale proti Francii jsme udělali velký krok do čtvrtfinále," ví kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články