Hlavní obsah

Střely hokejových velmocí doplnil parádní ťukes na rozloučenou

V pondělí sehrály některé týmy poslední zápas na hokejovém mistrovství světa. Mezi tato mužstva patřilo také Dánsko. I když tento celek nepostoupil do čtvrtfnále, rozlučková kombinace se dostala do výběru tří nejlepších branek podle IIHF za jedenáctý den klání v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Do trojice se ještě dostali Rus a Kanaďan.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Fanoušci Ruska během utkání s Lotyšskem.

Článek

Antov Bělov svojí trefou jen potvrdil suverenitu Ruska proti Lotyšsku a pečetil výhru na 5:0. Přihrávka zpoza branky, na kterou si najel na střed kruhu, nápřah a šibenice! Nekompromisně.

Druhým ve výběru za pondělí je obránce Colton Parayko z Kanady, který se také předvedl řádnou pumelicí. Jeho střela od modré čáry při přesilové hře našla cíl. Šlo o čtvrtou trefu proti Norům. Zápas, který Kanaďané sehráli bez větších stresů, proto asi ani nenásledovala tradiční gólová radost.

Na šampionátu nepostoupili do čtvrtfinále, ale v posledním vystoupení Dánové porazili Itálii a připsali si i povedenou kombinaci. Rychlý ťukes trojice zakončil Nichlas Hardt. Toto byla vlastně poslední dánská gólová radost na mistroství světa. Druhý gól si Italové dali sami.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články