Hlavní obsah

Bělorusko - Norsko 4:3Lisovec zařídil dvěma góly Bělorusku výhru nad Norskem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Lisovec 1 : 0
36. Sörvik 1 : 1
38. Kulakov 2 : 1
42. Reichenberg 2 : 2
44. Holös 2 : 3
55. Šinkevič 3 : 3
57. Lisovec 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Běloruska už s jistotou záchrany v elitní kategorii i sedmého místa v základní skupině B porazili v Paříži v závěrečném vystoupení na mistrovství světa Norsko 4:3. Dvěma góly se o to postaral obránce Jevgenij Lisovec, který v 57. minutě vstřelil i vítěznou branku. Norové skončili celkově jedenáctí a Bělorusové třináctí.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Bělorus Pavel Vorobej (vlevo) a Nor Thomas Valkvae Olsen.

Článek
Fotogalerie

Seveřané v pondělí ztratili po prohře s Kanadou (0:5) šanci na čtvrtfinále a měli možnost se v případě výhry posunout z šestého na páté místo ve skupině před domácí Francii.

V úvodním dějství branka nepadla a největší šanci v ní měli Bělorusové, když v 16. minutě vyřešil Šarangovič přečíslení dvou na jednoho individuálně, ale Haugen zasáhl. Bělorusové se pak ubránili při Volkovově vyloučení.

V úvodu druhé třetiny odolali Norové při trestu Mathise Olimba, ale ve 27. minutě po Haugenově chybě už inkasovali. Norský gólman rozehrál nešikovně puk za brankou a po Stefanovičově přihrávce zakončil do prázdné branky Lisovec.

Norové se nedočkali vyrovnání v přesilovce při Reichenbergově šanci, při které fauloval Pavlovič. Bělorusové se 34 vteřin ve třech proti pěti ubránili, ale přesně s Pavlovičovým návratem vyrovnal střelou od modré čáry do pravého horního rohu běloruské branky obránce Litvínova Sörvik. Ve 38. minutě nejdříve trefil Korobov tyč a vzápětí už vrátil Bělorusům vedení Kulakov.

Po 79 sekundách závěrečné části vyrovnal po individuální akci Reichenberg, nová posila pražské Sparty. Za 142 vteřin otočil stav z mezikruží Holös, ale náskok Norové neudrželi. V 55. minutě smazal ztrátu střelou z levého kruhu Šinkevič a za necelé tři minuty dovršil obrat z dorážky Lisovec. Blízko vyrovnání byl z závěru Martinsen, ale puku v cestě do branky zabránil v brankovišti ležící Reichenberg a následně i tyč.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Paříž):
Bělorusko - Norsko 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 27. Lisovec (Stefanovič), 38. Kulakov (A. Stas, Děmkov), 55. Šinkevič (Kovyršin, Stefanovič), 57. Lisovec (Pavlovič, Linglet) - 36. Sörvik (K. A. Olimb), 42. Reichenberg (Patrick Thoresen, Ödegaard), 44. Holös (Martinsen, M. Olimb). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Wehrli (Švýc.) - Leermakers (Niz.), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3867.
Bělorusko: Karnauchov - Korobov, Lisovec, Šinkevič, Chenkel, Jevenko, Vorobej - Šarangovič, Linglet, Pavlovič - Kulakov, Děmkov, A. Stas - Stefanovič, Kovyršin, Kogalev - Drozd, A. Volkov. Trenér: Dave Lewis.
Norsko: Haugen - Holös, Lesund, Ödegaard, Nörstebö, Sörvik, Bonsaksen, Johannesen - M. Olimb, Martinsen, K. A. Olimb - K. Forsberg, Patrick Thoresen, Reichenberg - Karterud, Bastiansen, Valkvae Olsen - Olden, Röymark, Roest - Trettenes. Trenér: Petter Thoresen.

Reklama

Související témata: