Hlavní obsah

Teď není čas na žádnou paniku, řekl Červenka

Paříž

Naladit se na čtvrtfinále vítězstvím v posledním zápase základní skupiny MS se českým hokejistům nepodařilo. Útočník Roman Červenka, autor jediné branky českého týmu, litoval špatného vstupu do utkání, nejdůležitější ale prý bude na prohru 1:3 se Švýcary co nejrychleji zapomenout.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Střelu Romana Červenky se snaží blokovat Tanner Richard ze Švýcarska.

Článek
Fotogalerie

Je komplikace, že jste poslední zápas před čtvrtfinále nezvládli?

Těžko říct. Ten zápas se nám úplně nepovedl, teď už to ale nevrátíme. Loni v Moskvě jsme na mistrovství světa se Švýcary taky hráli poslední zápas ve skupině, porazili jsme je a pak prohráli čtvrtfinále a jeli domů. Musíme na porážku co nejrychleji zapomenou a připravit se na čtvrtfinále, které rozhodne, jestli bude turnaj úspěšný, nebo ne.

Nemůže se porážka trochu podepsat na vašem sebevědomí?

Věřím tomu, že nás to nepoznamená. Musíme zvednout hlavy, teď není čas na žádnou paniku. Nesmíme být skleslí, je třeba se zkoncentrovat na čtvrtek.

Proč jste proti Švýcarům nehráli podle svých představ?

Vždycky si říkáme, že hlavně musíme dobře začít a zase se nám to nepovedlo, už ve druhé minutě jsme prohrávali. Od začátku nám moc nešly nohy, tahali jsme za kratší konec. Šance jsme sice měli, ale nedařilo se je proměňovat. I kvůli tomu, že Švýcaři dokázali dost střel zblokovat. Musíme to zlepšit, střely je třeba dostat až do branky, nám útočníkům by to usnadnilo práci.

Na konci druhé třetiny jste vstřelil jediný gól českého týmu, šancí jste měl ale mnohem víc, trefil jste i tyčku. Vyčítáte si, že jste nepřidal další branky?

Už jsem na to zapomněl. Opravdu. Nemá cenu myslet na to, co bylo. Chyby, které jsme udělali, si ale samozřejmě rozebrat musíme.

Ve čtvrtfinále vás čeká Rusko, nebo USA. Koho byste radši?

Je nám to opravdu jedno. Člověk si nevybere. Jak to má být, tak to bude. Jestli chceme udělat nějaký úspěch, musíme porazit kohokoliv.

Bezprostředně po zápase ještě nevíte, jestli čtvrtfinále odehrajete v Paříži, nebo Kolíně nad Rýnem. Byl byste radši, kdybyste se z francouzské metropole nemuseli stěhovat?

I to je jedno, stejně už to neovlivníme. Když to nedopadne, ve středu se sbalíme, uděláme si volný den a pojedeme vlakem do Kolína. Jestli chceme hrát o medaile, stejně bychom tam jeli. Paradoxně nám třeba může pomoct v semifinále, kdybychom v Kolíně hráli už čtvrtfinále. Ale to je strašně daleko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články