Hlavní obsah

Mrázek o své chybě: Ten puk šel vedle, v poslední chvíli jsem se ale po něm natáhl

Paříž

Kdyby v polovině utkání na střelu Švýcara Suriho nereagoval a nechal ji být, puk by skončil na zadním mantinelu a českým hokejistům by žádné nebezpečí nehrozilo. Brankář Petr Mrázek tak ale neučinil a zákrokem lapačkou si kotouč nešťastně srazil do branky, takže výběr Helvétského kříže se ujal vedení 2:0 a nakonec slavil výhru 3:1.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář české reprezentace Petr Mrázek inkasuje smolný gól od Švýcarů.

Článek
Fotogalerie

Co se při druhém švýcarském gólu stalo?

Ten puk šel vedle. Já jsem nevěděl, jestli do něj jít, nebo ho nechat. V poslední chvíli jsem se pro něj natáhl a on tak zaplaval... A z lapačky šel do branky. Škoda toho gólu.

Neměl jste pocit, že výkon celého týmu byl od začátku utkání takový ospalý?

Během prvních patnácti minut jsme měli snad jen jednu střelu na bránu. To není to, co bychom chtěli. Snažili jsme se to zjednodušit a hrát zlehka, ale dnes to nevyšlo.

Není to poprvé, co vám start do utkání nevyšel. Čím si to vysvětlujete?

Ty začátky nejsou takové, jaké chceme. Bavíme se o tom před zápasem a stejně pak má soupeř vždycky nějaké šance. Ve čtvrtfinále bude klíčový moment, abychom začátek ubránili. Když ho nechytneme, těžko budeme výsledek honit.

Nejde o nízkou koncentraci?

Neřekl bych, že je to koncentrací. Víme, jak se máme soustředit. Vždycky si to před zápasem připomínáme, vidíme tam nějaké videoklipy, že musíme začátky chytnout. A pak prvních pět minut nevíme, co se děje. Dostáváme góly, nebo má soupeř vyložené šance.

Je porážka 1:3 ranou pro sebevědomí?

Oni ale mají dobrý tým! Obě mužstva měla před zápasem jisté čtvrtfinále, hrálo se jen o tu druhou pozici. Je dobře, že to nevyšlo teďka. My se teď musíme připravovat na čtvrtfinále.

Ukázal vám zápas něco pozitivního?

Ve druhé třetině jsme měli hodně šancí. Jak jsme dali gól, párkrát jsme je tam zamkli. Měli jsme dobré šance i ve třetí třetině, v tom musíme pokračovat.

Ve čtvrtfinále vás čeká USA, nebo Rusko. Koho byste si přál?

Dobří jsou oba. Amíci mají mladší tým a jsem překvapený, že porazili Rusko.

Věříte, že se v brance ve čtvrtfinále objevíte vy?

To bych neřešil. Jsme tady jako jeden tým, a hlavně chceme čtvrtfinále vyhrát. Ten, kdo půjde do branky, musí hlavně předvést co nejlepší výkon.

Reklama