Hlavní obsah

Ve čtvrtfinále s Ruskem nastoupí v české brance Pavel Francouz

Paříž

Česká hokejová reprezentace nastoupí ve čtvrtfinále mistrovství světa proti Rusku s Pavlem Francouzem v brance. Gólmanovi Čeljabinsku se trenéři národního týmu rozhodli dát přednost před Petrem Mrázkem. Utkání začíná v pařížské AccorHotels Areně v 16:15, přímý přenos vysílá ČT sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Brankář Pavel Francouz během utkání s Norskem - ilustrační foto.

Článek

Šestadvacetiletý Francouz zatím na MS nastoupil do tří duelů a ve všech zaznamenal výhru - proti Bělorusku (6:1), Norsku (1:0 po prodloužení) a Francii (5:2). Francouzova úspěšnost zákroků na turnaji činí 92,68 procent, průměr inkasovaných gólů na zápas má 0,99.

„Rozhodneme se pro brankáře, který nám dá největší možnost vyhrát," řekl asistent reprezentačního trenéra Václav Prospal ve středu s tím, že při volbě gólmana nerozhoduje soupeře, kterému národní tým čelí.

Oproti závěrečnému zápasu základní skupiny proti Švýcarsku dochází ke změnám v útočných formacích. Do té první se k Voráčkovi se Sobotkou posune Jan Kovář. Do středu druhé řady k Pastrňákovi s Červenkou trenéři vytáhli Robina Hanzla. Tomáš Plekanec bude hrát ve čtvrté lajně.

Jako třináctý útočník bude připraven Lukáš Radil, do hry se dostane sedm beků, včetně Libora Šuláka, jenž v úterý proti Švýcarům na MS debutoval. Šulák vytvoří druhý obranný pár s Jakubem Jeřábkem. Do hry nezasáhne zadák Jakub Krejčík a forvard Tomáš Hyka.

Sestava české reprezentace proti Rusku:
Francouz - Gudas, Šimek, Jeřábek, Šulák, Rutta, Kempný, Kundrátek - Voráček, Jan Kovář, Sobotka - Pastrňák, R. Hanzl, Červenka - Řepík, Vrána, Birner - Horák, Plekanec, T. Zohorna - Radil

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články