Hlavní obsah

Dánsko - USA 0:4Američané mají na MS druhou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Butcher 0 : 1
23. Kreider 0 : 2
30. Atkinson 0 : 3
55. Jensen 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté USA zvítězili i ve druhém vystoupení na světovém šampionátu v Dánsku, ve skupině B porazili tým pořádající země s přehledem 4:0. Dánové naopak vyšli naprázdno po úvodním úspěchu v podobě dvoubodového zisku proti držitelům olympijského stříbra Němcům. Čisté konto vychytal díky 20 úspěšným zákrokům Keith Kinkaid.

Foto: Henning Bagger, ČTK/AP

Bitva USA a Dánska ma MS.

Článek

Seriál soubojů amerických favoritů s dánským brankářem Andersenem načal v osmé minutě Kane, ale proti hvězdě Toronta neuspěl. Na druhé straně se vyznamenal Kinkaid proti Larsenovi. V 17. minutě se trefil parádně pod horní tyč obránce Butcher a Američané vedli. Zvýraznit náskok mohl Kane, jenže rozezvučel pouze tyč.

Zkraje druhé části měl zámořský celek k dispozici hru v početní výhodě a naplno ji využil. DeBrincat nejprve trefil tyč, ale pak vypálil od modré čáry Hughes, Ryan jeho ránu tečoval do Kreiderovy brusle a puk skončil v síti. Seveřané pak hráli přes půl minuty pět na tři, ale gólu se nedočkali.

Brzy poté naopak přidal další trefu Atkinson, když jeho teč sice Andersen chytil, ale na okamžitou dorážku už zareagovat nestihl. V 35. minutě měl dánský gólman znovu štěstí, když mu i při Whiteově ráně pomohla branková konstrukce. Těsně před přestávkou si naopak se Stormovou dorážkou poradil Kinkaid.

Jeho neprůstřelnost mohli Dánové ukončit v úvodu třetí třetiny, kdy vzal na sebe koncovku přečíslení dvou na jednoho Frans Nielsen, ale mezeru v postoji amerického gólmana nenašel. Výsledek pak v 55. minutě zpečetil Nick Jensen, který usměrnil za Andersenova záda střílenou přihrávku.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina B (Herning):
Dánsko - USA 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky: 17. Butcher (J. Gaudreau), 23. Kreider (D. Ryan, Hughes), 30. Atkinson (Kreider, N. Jensen), 55. N. Jensen (Butcher, P. Kane). Rozhodčí: Iverson (Kan.), Schukies (Něm.) - Kilian (Nor.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 10 800.
Dánsko: Andersen - Lassen, Larsen, O. Lauridsen, J. B. Jensen, D. Nielsen, N. B. Jensen - N. Jensen, Regin, Bjorkstrand - Storm, F. Nielsen, Hardt - Madsen, Jakobsen, Kristensen - Bau Hansen, J. Jensen, Russell. Trenér: Jan Karlsson.
USA: Kinkaid - Martinez, C. Murphy, Butcher, N. Jensen, Oesterle, Pionk, Hughes - DeBrincat, Coleman, P. Kane - Kreider, D. Larkin, Atkinson - A. Lee, D. Ryan, J. Gaudreau - Gibbons, White, T. Thompson. Trenér: Jeff Blashill.

Reklama

Související témata: