Hlavní obsah

Kádr hokejové reprezentace na MS opouštějí dva obránci

Kodaň

Necelou hodinu před svým druhým utkání základní skupiny A na mistrovství světa v Kodani proti Švédsku vedení české hokejové reprezentace oznámilo, že kádr opouštějí obránci Filip Pyrochta z Liberce a David Musil z Třince. Oba s mužstvem v dějišti šampionátu dosud jen trénovali, na soupisku se trenérovi Josefu Jandačovi nevešli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Filip Pyrochta během utkání Euro Hockey Challenge se Švýcarskem

Článek

Soupiska pro MS pojme tři brankáře a dvaadvacet hráčů do pole, aktuálně jsou na ní zapsáni gólmani Francouz s Rittichem, sedm obránců a dvanáct útočníků. Zbývá tak místo pro brankáře Hrachovinu a tři hráče do pole.

O ty po vyřazení Pyrochty s Musilem svede souboj čtveřice hokejistů přítomných s mužstvem v Kodani - obránce Jakub Krejčík a útočníci Robin Hanzl, David Šťastný a Martin Kaut. Místo na soupisce ale můžou zaplnit i případné posily ze zámoří, jejichž týmy vypadnou ve druhém kole play off NHL. Už v noci na úterý může skončit sezóna Bostonu (David Pastrňák, David Krejčí) a San Jose (Tomáš Hertl).

Pětadvacetiletý David Musil v národním týmu debutoval loni v přípravě na šampionát v Paříži, celkem má na svém kontě pět reprezentačních startů. O čtyři roky mladšího Pyrochtu Jandač poprvé pozval před sezónou ke dvěma přípravným duelům se Slovenskem, dohromady nastoupil ke dvanácti utkáním.

Reklama

Související témata: