Hlavní obsah

Slovensko - Švýcarsko 0:2Švýcaři poprvé udolali na MS Slováky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Scherwey 0 : 1
21. Müller 0 : 2
Záznam online reportáže

Kodaň

Hokejisté Švýcarska porazili na mistrovství světa Slovensko 2:0 a mají po dvou zápasech pět bodů v tabulce skupiny A. Čistým kontem přispěl k první výhře Švýcarů nad Slováky na světových šampionátech brankář Reto Berra. Na obou gólech se podíleli Mirco Müller a Tristan Scherwey.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slovenský brankář Marek Čiliak a Tristan Scherwey ze Švýcarska.

Článek

Oba týmy odehrály své vstupní zápasy do turnaje v sobotu, Švýcaři však měli o pár hodin více času na regeneraci a možná i proto byli v úvodu aktivnější. Brankář Čiliak ale stejně jako proti Česku chytal výtečně. Přesto kapituloval jako první, ve 12. minutě jej překonal Scherwey, který tečoval Diazovu střelu od modré čáry.

Na začátku druhé třetiny Švýcaři zvýšili, poté co se prosadili dokonce v oslabení. Slováci špatně obsadili hráče a Scherwey našel zcela volného Müllera, který nezaváhal.

A o tři minuty mohlo být pro Čiliaka a spol. ještě hůře. Diaz opět dotlačil puk za brankovou čáru, ale rozhodčí předtím chybně předčasně přerušil hru. Slováci poté přežili téměř minutové dvojnásobné oslabení a snížit mohli Nagy či Skalický, Berra ale předvedl dva skvělé zákroky.

Gólman Anaheimu nakonec čisté konto udržel a připsal si celkem 25 zákroků. Zatímco Švýcarsko, které bude v úterý večer třetím soupeřem českého výběru na šampionátu, oslavili na turnaji druhé vítězství, Slováci podruhé prohráli.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina A (Kodaň):
Slovensko - Švýcarsko 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Scherwey (Diaz, Müller), 21. Müller (Scherwey). Rozhodčí: Gouin (Kan.), Hribik (ČR) - Lazarev (Rus.), Malmqvist (Švéd.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.915.
Slovensko: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Ďaloga, Graňák, Jaroš, Jánošík, Fehérváry - Jurčo, Krištof, Nagy - Bakoš, J. Mikúš, Haščák - Svitana, Buc, Bondra - Skalický, Marcinko, Cingel. Trenér: Craig Ramsay.
Švýcarsko: Berra - Diaz, Müller, Untersander, Kukan, Fora, Frick, Genazzi - Rod, Haas, Scherwey - Niederreiter, Corvi, Hofmann - Riat, Vermin, Moser - Baltisberger, Schäppi. Trenér: Patrick Fischer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články