Hlavní obsah

Nestrašil už si na šampionátu nezahraje

Kodaň

Doufali, že dva dny volna během víkendu pomůžou ke zlepšení jeho stavu, jenže trenéři české hokejové reprezentace se pozitivní zprávy nedočkali. Útočník Andrej Nestrašil, který si v pátečním zápase proti Bělorusku hned při svém prvním střídání po nárazu od Kitarova na mantinel poranil rameno, na mistrovství světa v Kodani končí.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Andrej Nestrašil (vpravo) při drsném střetu s Bělorusem Alexanderem Kitarovem.

Článek

„Pokrok bohužel nenastal, takže musím podat zprávu, kterou nechceme slyšet. Andrej není schopen hrát a skončí své působení na mistrovství světa," prohlásil v pondělí krátce po poledni lékař českého národního týmu Dušan Singer.

Sedmadvacetiletý útočník Nižněkamsku měl během víkendu naordinovaný klid, v pondělí šel v rámci rozbruslení před večerním utkáním s Rakouskem otestovat svůj zdravotní stav na led.

Trenérům ale po něm musel oznámit, že není schopen na turnaji pokračovat. „Čekalo se jen na jeho subjektivní pocity, zda bude schopen i přes své potíže hrát. Rozhodnutí jsme nechali na něm, po pondělním tréninku se ale vyjádřil, že pokračovat bohužel není možné," uvedl Singer.

„Andrej má prokrvácení v oblasti ramenního kloubu, které pochází z jednoho částečně porušeného svalu. Uzdravovat se bude v průběhu několika týdnů," uzavřel Singer.

Nestrašil zažíval v Kodani své premiérové mistrovství světa. V pěti zápasech si připsal tři asistence, v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech byl na plus čtyřech.

Reklama

Související témata: