Hlavní obsah

Švýcarsko - Francie 5:1Hokejisté Švýcarska si poradili s Francií a mohou se těšit na čtvrtfinále MS

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Hofmann 1 : 0
16. Corvi 2 : 0
38. Untersander 3 : 0
43. Fiala 4 : 0
44. Leclerc 4 : 1
54. Moser 5 : 1
Záznam online reportáže

Kodaň
Aktualizováno

Hokejisté Švýcarska zvítězili v úterním utkání skupiny A na mistrovství světa nad Francií 5:1. Vítězný tým obsadí čtvrté místo a může se těšit na čtvrtfinále. Výsledek definitivně poslal ze hry o postup hokejisty Slovenska.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Švýcarský hokejista Gregory Hoffman slaví se spoluhráči gól v síti Francie v utkání mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

Švýcaři věděli, že k postupu potřebují Francii porazit, a od první minuty nechtěli nic ponechat náhodě. Byli výrazně střelecky aktivnější, vytvářeli si šance a jen díky brankáři Hardymu vydržel nerozhodný stav až do 13. minuty. Pak otevřel skóre Hofmann.

Následně mohl vyrovnat Fleury, ale ještě v první třetině zvýšil vedení Švýcarů po rychlém protiútoku pohotově dorážející Corvi. Jedinečnou šanci přidat další gól měli hráči Helvétského kříže ve dvouminutové přesilové hře pět na tři, Hardy si však se sprškou střel poradil.

Francouzi měli několik slibných příležitostí duel zdramatizovat, Genoniho však nepokořili a v oslabení potřetí inkasovali. Čtvrtý gól přidal Fiala na začátku třetí třetiny a na výhře i postupu Švýcarů nic nezměnilo ani následné snížení Francie. Poslední slovo měl v oslabení Moser.

Trenér Dave Henderson se tak se střídačkou francouzské reprezentace, na které stál od roku 2004, rozloučil porážkou a šestým místem ve skupině. Od příští sezony tým převezme Philippe Bozon.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku
Skupina A (Kodaň)
Švýcarsko - Francie 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Hofmann (Haas, Müller), 16. Corvi (Niederreiter, Meier), 38. Untersander (Josi, Corvi), 43. Fiala (Haas, Fora), 54. Moser (Vermin, Müller) - 44. Leclerc (Chakiachvili, Perret). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Schukies (Něm.) - Davis (USA), Jensen (Dán.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6573.
Švýcarsko: Genoni - Diaz, Josi, Untersander, Kukan, Fora, Müller, Frick - Rod, Schäppi, Scherwey - Niederreiter, Corvi, Meier - Andrighetto, Vermin, Fiala - Moser, Haas, Hofmann. Trenér: Patrick Fischer.
Francie: Hardy - Manavian, Chakiachvili, Gallet, Hecquefeuille, Janil, Raux, Thiry - Fleury, Guttig, Rech - T. Da Costa, Texier, Treille - Lamperier, Claireaux, Douay - Perret, Ritz, Leclerc. Trenér: Dave Henderson.

Reklama

Související témata: