Hlavní obsah

Severní vítr je krutý. Proč čtvrtfinálový prime time sezobly skandinávské TV?

Praha

Pokud budete po šestnácté hodině ve čtvrtek v práci, neuvidíte čtvrtfinálovou hokejovou bitvu na mistrovství světa, kterou svedou Češi s USA, mine vás také atraktivní duel Kanaďanů s Rusy. První kolo play off turnaje v Dánsku je v plánu od 16:15 a od 20:15. Česká televize chtěla upřednostnit pozdější vysílací čas, ale střetla se silnějšími hráči.

Foto: Sport.cz

Robert Záruba v televizním studiu.

Článek

„Raději bychom měli naše čtvrtfinále večer, ale všechny televize, jejichž týmy ten večer nakonec dostaly, platí za vysílací práva přece jen výrazně víc," okomentoval stav Robert Záruba, komentátor České televize.

Večerní čas, všichni jsou doma, v barech, sledovanost roste. Čas po 16 hodině tak přívětivý pro televizi není. Proti tomu například tištěná média vítají dřívější termín, stihnou zpracovat více informací do uzávěrky.

Televizní práva, to je i „politika". A s ohledem na místo konání mistrovství světa lze tušit také vliv severských televizí.

Čtvrteční program čtvrtfinále MS v Dánsku
Herning
16:15 USA - Česko
20:15 Finsko - Švýcarsko
Kodaň
16:15 Rusko - Kanada
20:15 Švédsko - Lotyšsko

„V základní skupině direktoriát turnaje vyšel vstříc naším požadavkům a dostali jsme většinu zápasů ve večerních časech. Logicky jsme s ohledem na diváky zažádali o pozdější čas i pro čtvrtfinále, tentokrát ale bylo rozhodnuto jinak," poznamenal pro Sport.cz výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Který čas čtvrtfinálového zápasu vám více vyhovuje?
16:15
36,5 %
20:15
63,5 %
Celkem hlasovalo 14578 čtenářů.

Reklama