Hlavní obsah

Drama na tréninku reprezentace! Český útočník se dlouho nezvedal a byl odvezen do nemocnice

Praha

Byl to okamžik, který na malou chvíli vyvolal úsměv na tvářích českých hokejových reprezentantů, kteří si ho všimli. Jenže ti záhy pochopili, že situace je vážná. Útočník národního týmu Michal Bulíř na středečním tréninku v pražském Edenu bez cizího zavinění ošklivě upadl na mantinel, z ledu mu museli pomáhat členové realizačního týmu a následně zamířil na vyšetření do nemocnice.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Útočník Michal Bulíř na pondělním snímku, kdy přicházel na sraz české hokejové reprezentace v pražském Edenu.

Článek

Sedmadvacetiletý forvard Magnitogorsku zamířil po jednom ze cvičení na střídačku, aby si oddechl, když mu najednou podjely brusle a nekontrolovaně narazil zády na mantinel. Když se Bulíř několik desítek vteřin nezvedal a v bolestech zůstal ležet na ledě, všichni se vyděsili.

Mistr extraligy s Libercem z roku 2016 se sám nebyl schopen postavit na nohy a do šatny zamířil jen díky pomoci členů realizačního týmu reprezentace. Pomalým krokem a v předklonu.

Foto: Sport.cz

Hokejista Michal Bulíř v dresu Magnitogorsku.

Bulíř byl poté odvezen do Fakultní nemocnice v Motole, kde podstoupil vyšetření u lékaře české hokejové reprezentace Tomáše Vyskočila. „To naštěstí neprokázalo podezření na závažné poranění, třeba páteře," informoval Sport.cz tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Na čtvrtečním tréninku v Edenu, kde národní tým v tomto týdnu zahájil přípravu na květnové MS na Slovensku, ale Bulíř chyběl. „Odcestoval do rodného Liberce, kde podstoupí další vyšetření," vysvětlil Zikmund, že teprve poté by měl být znám přesný rozsah zranění.

Pokud nepůjde o nic vážného, Bulíř by se mohl do přípravy reprezentace vrátit, i když časový horizont zatím není znám. Dost dobře je ale možné, že problémy se zády mu v boji o účast na MS nakonec vystaví stopku.

Reklama

Související témata: