Hlavní obsah

Dorazí další tři útočníci z NHL. Simon spěchá už do Nitry, Palát s Frolíkem se připojí před turnajem v Brně

Nitra/Praha

Ofenzivní síla české hokejové reprezentace vzroste, před mistrovstvím světa ji doplní další tři útočníci z NHL. Dominik Simon z Pittsburghu by měl dokonce nastoupit už v sobotu k přípravnému utkání se Slovenskem v Nitře. Při brněnském závěrečném klání evropské tour se pak od 2. května v reprezentačním dresu mají představit Ondřej Palát z Tampy Bay a Michael Frolík z Calgary.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Ondřej Palát (vlevo) z Tampy Bay v souboji s Deanem Kukanem z Columbusu.

Článek

Generální manažer národního týmu Petr Nedvěd v zámoří vyjednal uvolnění všech tří a od příštího týdne se konečně připojí k reprezentaci. Po Jakubu Voráčkovi a Radko Gudasovi z Philadelphie, Filipu Chytilovi z New York Rangers a Davidu Skleničkovi s Jakubem Jeřábkem z farem se tak v reprezentaci výrazně rozšiřuje zastoupení hráčů působících v zámoří.

Čtyřiadvacetiletého Simona chce ale kouč Miloš Říha vidět co nejdřív v akci. Takže pokud účastník MS 2015 u Penguins projde zdravotní prohlídkou, přiletí v pátek do Vídně, odkud se přesune na reprezentační kemp a má zasáhnout do víkendové odvety se Slováky.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Gólman Caroliny Hurricanes Petr Mrázek  v souboji s hvězdami Washingtonu.

Start 28letého Paláta i o tři roky staršího Frolíka má být potvrzen na pondělní tiskové konferenci v Brně, kde už bude Nedvěd osobně přítomen. Palát reprezentoval na olympiádě i při Světovém poháru, ale na MS nikdy nehrál, Frolík byl na šampionátu naposledy před sedmi lety. Bronz získal i o rok dříve v Bratislavě, pro něj by šlo o hodně nostalgický návrat.

„Nechci komentovat, jestli někdo nový bude už v Nitře. Zatím mám informace takové, že Simon s Frolíkem by s národním týmem měli být hned od začátku příštího týdne v Brně, Palát by tam měl dorazit až ve středu 1. května," uvedl mluvčí týmu Zdeněk Zikmund.

Ze hry o MS je brankář David Rittich. Frolíkův spoluhráč z Calgary se od přelomu roku potýkal se zraněním kolena a lékaři jeho start na šampionátu vyloučili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha během tréninku hokejové reprezentace.

Ještě se vyjednává zapojení obránce Jana Rutty z Tampy, jemuž ale skončila v zámoří smlouva.

Říha bedlivě sleduje i vývoj dosud neuzavřených sérií 1. kola Stanley Cupu, především tedy boj Bostonu, kde hrají Davidové Pastrňák s Krejčím. Pokud by v sedmém zápase neuspěli a byli zdravotně v pořádku, na šampionát by zřejmě dorazili. Národní tým by měl velký zájem i o brankáře Petra Mrázka z Caroliny.

Reklama

Související témata: