Hlavní obsah

Hokejisté už tři hodiny po příjezdu do Bratislavy trénovali

Bratislava

Čeští hokejisté si po příjezdu do dějiště mistrovství světa v Bratislavě zatrénovali. Výběr kouče Miloše Říhy pobyl na ledě tréninkové haly Zimního stadionu Ondreje Nepely v kompletním složení zhruba hodinu a čtvrt. Pamětníkům minulého šampionátu na Slovensku ihned naskočily vzpomínky na turnaj v roce 2011.

Příjezd českých hokejistů do BratislavyVideo: Ivan Vilček, Sport.cz

 
Článek

Národní tým vyjel podle plánu na plochu tři hodiny poté, co dorazil vlakem do slovenské metropole. "Byl to zase takový trénink na rozcvičení. Jako pokaždé, když jsme měli nějakou pauzu. Než přijde v pátek ostrý start, zopakujeme si věci, co se týká obrany i založení útoku, přesilovky a oslabení," řekl novinářům Říha.

Cestu vlakem si členové výpravy užili. "Jen škoda, že jsme byli zavření v tom vagónu a nemohli lidi pozdravit. Myslím, že to trochu čekali a možná byli zklamaní. Jsou to naši fanoušci a žijí tím vším s námi," uvedl Říha.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Miloš Říha při prvním tréninku české reprezentace na MS světa v Bratislavě.

Český tým se stejně jako při MS 2011 ubytoval v hotelu DoubleTree by Hilton hned vedle haly. "Pro nás je to ideální. Už jsme šestý týden někde pryč a tím autobusem jsme se už dost nacestovali," připomněl Říha.

"Jsme moc rádi, že jsme takhle přímo na místě, nebudeme muset shánět autobus, nehrozí nám žádné dopravní zácpy... Dáme sraz rovnou v kabině a kluci si přijdou a odejdou podle potřeby. Regeneraci navíc můžeme udělat v hotelu. Tohle je nejlepší varianta, co může být," doplnil Říha.

S kabinou a zázemím panovala v týmu spokojenost. "Vybrali jsme si tu, která byla dosažitelná. Švédové si vybírali první, Rusové si zařídili kabinu domácího Slovanu. Zkoušel jsem o ni samozřejmě usilovat a vím, na čem to ztroskotalo, ale nechci to říkat," řekl s úsměvem Říha, jenž Slovan v minulosti trénoval.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kapitán Jakub Voráček na prvním tréninku české hokejové reprezentace na MS v Bratislavě.

"Vybrali jsme si kabinu tak, abychom byli nejblíž ledu, ale také tak, abychom se nikomu nevměšovali a nikdo se nevměšoval nám," dodal Říha.

"Jde hlavně o to, aby byla v týmu dobrá atmosféra, pak je jedno, jakou máš kabinu," uvedl kapitán Jakub Voráček. "Když máte velkou kabinu a prožijete špatné mistrovství, je to pak úplně jedno. Někdy jsou menší kabiny lepší, protože parta je víc pohromadě," řekl Voráček, jenž plánoval zastat roli týmového DJ. "Mám hudbu hodně rád a dám si na tom záležet."

Do vlaku nakonec místo v Břeclavi přistoupil v Brně. "Bylo to v pohodě, hodinka, hodinka a půl. Hlavně Gudy (Radko Gudas) byl s tou cestou ale hodně nespokojený... Proč? Kvůli kartám," řekl Voráček s úsměvem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Jakub Kovář přichází na první trénink české hokejové reprezentace na mistrovství světa v Bratislavě.

Devětadvacetiletý hráč Philadelphie je jedním z trojice pamětníků šampionátu před osmi lety, vedle něho byli v týmu i další útočník Michael Frolík a gólman Jakub Kovář, jenž tehdy zastával pozici brankářské trojky.

"Ty vzpomínky jsou samozřejmě pořád živé. I když jsem tu hrál pak i se Lvem, vybavíš si to. Je to ale dlouho, osm let. Pár zápasů jsem od té doby odehrál. V roce 2011 jsme tady měli téměř domácí publikum a Slováci to uspořádali skvěle. Doufejme, že teď budeme alespoň stejně tak úspěšní jako tehdy," připomněl Voráček zisk bronzu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Miloš Říha přichází při prvním tréninku české reprezentace na MS v Bratislavě.

"Příprava byla dobrá, šampionát bude ale zase o level výš a my se na to musíme připravit. Začátky jsou vždy ošemetné," uvedl Voráček.

S nahlášením soupisky plánuje Říha počkat. Oddálit ho může až na dvě hodiny před pátečním duelem se Švédy. "Nechám si to až na poslední chvíli, co to půjde. Stejně tak i s tím, kdo nastoupí v brance," řekl kouč.

Modré dresy - obvykle určené pro hráče mimo sestavu - dnes při tréninku oblékli útočníci Tomáš Zohorna a David Tomášek. "Nechci spekulovat, zda tam modří budou, nebo ne. Dostali jsme navíc málo dresů. Mysleli jsme, že budeme mít červené, bílé i modré po patnácti, ale máme je po deseti."

Zatímco Boston postoupil dál ve Stanley Cupu a kouč musel zapomenout na útočná esa Davida Pastrňáka s Davidem Krejčím, jeho další úvahy o soupisce mohou záviset na výsledku sedmého zápasu mezi San Jose a Coloradem, který se odehraje ve středu. "Klukům z Bostonu to samozřejmě přejeme. Nelze říct, že nás mrzí, že postoupili. Mrzí nás spíš to, že se rozhodli Šmíd nebo Gulaš, že se nezúčastní. Máme dobré mužstvo, kterému věříme. Kluci určitě zaberou tak, abychom se nemuseli za nic stydět," prohlásil Říha.

Reklama

Související témata: