Hlavní obsah

Letenky jsou připraveny. Český centr míří na MS zbitý, ale těší se

Bratislava

Opět o něco blíže jsou dvě posily pro hokejové mistrovství světa, které začíná v pátek v Bratislavě a Košicích. Do české šatny míří útočník Dallasu Radek Faksa a brankář Colorada Pavel Francouz. Letenky jsou připraveny, teď je třeba co nejrychleji vyřídit povinnosti po konci sezony v NHL a nabrat směr Slovensko.

Hokejovou reprezentaci by mohl posílit brankář Pavel Francouz. Kdy přiletí Radek Faksa? Video: SPORT.CZ

 
Článek

„Jsme domluveni, teď musíme počkat na situaci v NHL. Pojďme věřit, že Radek bude v sobotu hrát. Letenku už máme, čekáme na finále (vyřízení procedur). Večer bychom měli být chytřejší," řekl po čtvrtečním tréninku generální manažer týmu Petr Nedvěd.

Obdobné je to i u Francouze. „Zájem má, jde o úplně stejnou situaci, oběma hráčům musíme dát trochu prostor. Doufejme, že vše proběhne hladce. Nejdůležitější je, že oba chtějí reprezentovat," dodal Nedvěd.

K situaci se vyjádřil také trenér Miloš Říha, který ladí sestavu pro páteční duel proti Švédům. Do tohoto ani jedna z možných posil ještě nezasáhne. „Jsme rádi za Radka Faksu. Hledali jsme centra, toho potřebujeme. Uvidíme, v jakém přijede stavu. Říká, že je strašně zbitej, ale na sto procent přijede, těší se."

Svoji šanci ukázat se, dostane také osmadvacetiletý gólman, který byl už na pěti MS. „Francouz nechytal a těší se, že si zachytá, pokud bude mít formu a nasadíme ho do zápasu. Přáli bychom si, aby se chytil. Snažíme se, aby byl k dispozici co nejdříve, ale musíme respektovat pravidla v NHL," dodal Říha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kdy navlékne Radek Faksa opět reprezentační dres?

Reklama

Související témata: