Hlavní obsah

Švédy posílí na MS útočník Wennberg z Columbusu

Bratislava/Praha

Útočník Alexander Wennberg z Columbusu je už 19. posilou hokejistů Švédska pro mistrovství světa na Slovensku. Čtyřiadvacetiletý centr rozšíří kádr mistrů světa z minulých dvou let na 26 hráčů, jeden z nich se tak nakonec na soupisku nevejde. Švédové budou v pátek od 20:15 prvním soupeřem české reprezentace v základní skupině B v Bratislavě.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Bostonský Charlie McAvoy (vlevo) a Alexander Wennberg z Columbusu.

Článek

Wennberg se představí na světovém šampionátu podruhé. V roce 2016 hrál v Moskvě a Petrohradu, kde Švédové skončili šestí. Ve sbírce má dvě stříbra z mistrovství světa dvacítek (2013 a 2013) a stejný kov ze šampionátu osmnáctek (2012).

V této sezoně NHL si Wennberg připsal v 75 zápasech 25 bodů za dvě branky a 23 asistencí. Ve čtyřech duelech play off nebodoval. Blue Jackets vypadli v pondělí ve 2. kole play off po porážce s Bostonem 2:4 na zápasy.

V kádru Švédska jsou z NHL také brankáři Henrik Lundqvist (New York Rangers), Jacob Markström (Vancouver), obránci Mattias Ekholm (Nashville), Oliver Ekman-Larsson (Arizona), Erik Gustafsson (Chicago), Robert Hägg (Philadelphia), Adam Larsson (Edmonton) a Marcus Pettersson (Pittsburgh).

V útoku jsou z nejlepší ligy světa rovněž Loui Eriksson, Elias Pettersson (oba Vancouver), Jesper Bratt (New Jersey), Patric Hörnqvist (Pittsburgh), Adrian Kempe (Los Angeles), Mario Kempe (Arizona), Marcus Krüger (Chicago), Oskar Lindblom (Philadelphia), Elias Lindholm (Calgary) a William Nylander (Toronto).

Reklama

Související témata: